Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Τέχνες

Η Αρχή Της Αδράνειας

Οι νυχθημερόν κοπιώντες αρχαιολόγοι της Λάσπεως προχτές έφεραν στο φως των ΣΠΟΡ (ε, της δημοσιότητας) την σπουδαιότερη ανακάλυψη του τριημέρου: ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣΉταν ένα παγωμένο βράδυ.Στα τζάμια του επιστημονικού τους τζιπ,οι 5 επιστήμονες των μπροστινών θέσεων είχαν σχηματίσει με τα χνώτα τους τα ονόματα των 5 μεγαλύτερων σε πωλήσεις καταστημάτων Α/Β σ’όλη την επικράτεια.

Πλησίαζε η Ωρα. Με τα πισινά της πόδια έσπρωξε τον κάδο και άνοιξε το δρόμο της επιστήμης προς την δικαίωση.Ηταν ένα χαριτωμένο μαύρο Ροντβάιλερ, σύμβολο της αγνότητας και της ειρήνης, που αντιλαμβάνοντας ότι το τζιπ θα έπεφτε πάνω στα σκουπίδια επενέβη δυναμικά.

Το επιστημονικό τημ έφτασε επιτέλους στο σημείο όπου σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υπήρχε το απολιθωμένο σώμα του προϊστορικού ανθρώπου (ή ό,τι είχε απομείνει από αυτό), αυτουνού που θεωρείται ότι πρώτος υπέστη τις συνέπειες της πρώτης αδράνειας της προϊστορίας.

Η όλη έρευνα είχε διαρκέσει 7 περίπου εκατομμύρια εργατώρες .Με συγκριτική μελέτη διαφόρων απολιθωμάτων και από μετρήσεις που έγιναν επί τόπου, η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα πως δε βρέθηκαν πουθενά ίχνη τροχοπέδησης ή τυχόν απόπειρας αποφυγής του κινδύνου.

Επομένως η σκηνή που διαδραματίστηκε προ 30000 ετών ήταν κάπως έτσι:

Ένας μετρίου αναστήματος ημιόρθιος προάνθρωπος βαδίζοντας φανερά προβληματισμένος φτάνει σ’ένα τρίστρατο.Έχοντας απ’το πρωί χάσει τουλάχιστον 18 αγριόχοιρους και 45 λαγούς με πετραχήλια, άρχισε να νιώθει λιγάκι αποτυχημένος και πολύ πεινασμένος.

Εκείνη ακριβώς την ώρα (όχι την σκύλα), ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ένα ποδοβολητό τουλάχιστον 510 ντεσιμπέλ, ενώ μια ομίχλη από σκόνη και καπνογόνα ερχόταν από βορειονότια.Ο ημιόρθιος προάνθρωπός μας είχε μπερδευτεί τελείως.Πεινούσε κιόλας, ήταν και το στρες που τον είχε σακατέψει, ήρθε και αυτό που ερχόταν και έγινε το κακό...Αδράνησε πλήρως. Δεν κουνήθηκε καθόλου.Ούτε ένα βήμα, έμεινε μόνο στη μέση του τρίστρατου και έγινε ένα με τον ουρανό του υπέδαφους. Αυτό που ερχόταν αφού ήρθε έφυγε, δίνοντας έτσι στην προϊστορία την αρχή της αδράνειας, θύμα της οποίας υπήρξαν αυτά τα απολιθωμένα κομματάκια που είχαν μπροστά τους οι ένδοξοι αρχαιολόγοι μας.


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.