Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Τέχνες

Dancing in the North

της απεσταλμένης μας

Dorothy Comnenos

Ο Ελλην πρωθυπουργός γίνεται συχνά αντικείμενο περιπαικτικών σχολίων για τον τρόπο με τον οποίο χαιρετά "τα πλήθη" (λέμε τώρα) στις δημόσιες ομιλίες του.

Αυτό είναι ά-δ-ι-κ-ο.

Σε πρόσφατη περιοδεία μας στο νομό Καστοριάς, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον λαϊκό πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας.

Είδαμε λοιπόν με τα ίδια μας τα μάτια ότι η χαρακτηριστική κίνηση των χεριών, για την οποία κάποιοι άθλιοι σχολιάζουν ότι "είναι σαν να καθαρίζει τζάμια", απαντάται στους λεβέντικους μακεδονίτικους χορούς.

Για του λόγου το αληθές…

…και…

Ανεξήγητο;

Όχι, αν ανατρέξουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της 25ης Φεβρουαρίου 2002.

Εκεί διαβάζουμε, στο άρθρο με τίτλο "Ο Ξάδερφος", το εξής:

"Ενας ασπρομάλλης ηλικιωμένος κύριος περίμενε τον Κώστα Σημίτη στα σκαλιά της εισόδου του δημαρχείου της Εδεσσας, προχθές το μεσημέρι. Μόλις πλησίασε ο πρωθυπουργός, ξεχώρισε από το πλήθος, τον πλησίασε και του είπε ότι έχει το ίδιο επώνυμο, λέγεται Νίκος Σημίτης και, σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει, πρέπει να προέρχονται από την ίδια οικογενειακή ρίζα από την περιοχή του Γράμμου, και κατά συνέπεια είναι μακρινοί συγγενείς. Ο Κ. Σημίτης αντέδρασε με έκπληξη στην αρχή και για του λόγου το αληθές ο ξάδερφος τού έδειξε την αστυνομική ταυτότητα."

Ως γνωστόν, ο Γράμμος βρίσκεται στο νομό Καστοριάς.

Ελπίζουμε ότι στο εξής κάποιοι θα είναι προσεκτικότεροι στην (ευτελή) κριτική τους.


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.