Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Οικολογία

Το Τραμ το Τελευταίο

Μέρος 3ο (τελευταίο): Η Νέα Εποχή - Οι Αμερικανοί Ξανάρχονται

Περίληψη προηγουμένου: Περίληψη προηγουμένων: Ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι εγχώριοι βενιζελοπλαστηρικοί συνεργάτες του βάζουν στο στόχαστρό τους το χιλιοτραγουδισμένο τραμ και γενικώς οτιδήποτε κινείται σε ράγες. Ο ρεαλισμός του Κωνσταντίνου Καραμανλή περιορίζει την έκταση της ζημιάς, αλλά ο καιροσκόπος Ανδρέας Παπανδρέου και τα περί αυτών διαπλεκόμενα συμφέροντα σαμποτάρουν το ρομαντικό εγχείρημα του Αντώνη Τρίτση και ανατρέπουν την παραπαίουσα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά την επανεκλογή του το 1993 το τραμ παρέμεινε "παγωμένο". Τα πράγματα πήραν απρόσμενη τροπή το 1994, όταν ο τότε δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης, σε συνεργασία με την Γκρηνπής, πρότεινε δίκτυο τραμ στην περιοχή του Πειραιά. Ο Λογοθέτης, αγωνιστής του Πολυτεχνείου το 1973 και αργότερα (1980s) δήμαρχος Νίκαιας εκλεγμένος με την υποστήριξη του ΚΚΕ, επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να πάρει "ιστορική εκδίκηση" για λογαριασμό όχι μόνο της Β' Πειραιώς αλλά και ολόκληρης της προδομένης ελληνικής Αριστεράς. Το εγχείρημά του είχε άδοξο τέλος, καθώς η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι τον στήριζε, ουσιαστικά τον άφησε έκθετο σε συκοφαντίες. Κατηγορήθηκε, συγκεκριμένα, ότι ήταν υπέρμαχος των τρόλλεϋ, και μάλιστα κυκλοφόρησαν ανυπόγραφες αφίσες που τον παρουσίαζαν να αγκαλιάζει, δήθεν, ένα τρόλλεϋ, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για φωτογραφίες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που είχαν τραβηχτεί λίγο πριν οι διαδηλωτές γράψουν "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία" στη μούρη διερχόμενου τρόλλεϋ της γραμμής Κολιάτσου-Παγκράτι (12).
Τόσα δέντρα έχει η Πατησίων, το τρόλλεϋ βρήκε ν'αγκαλιάσει;

* * *

Η διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη σηματοδότησε και την οριστική στροφή της κυρίαρχης ελληνικής πολιτικής τάξης προς την Ευρώπη. Με το "ευχαριστώ την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών" (1996, αμέσως μετά τα Ιμια), ο Πρωθυπουργός, αντίθετα με τα όσα υποστήριξαν κάποιοι πικρόχολοι, ήξερε πολύ καλά τι έλεγε. Σε απόλυτη σύμπνοια, για πρώτη σχεδόν φορά, με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αναγνωρίζαμε ανοικτά τους αμερικανούς ως κυρίαρχους στον τομέα της άμυνας, με τη συμφωνία-αντάλλαγμα να αφήσουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη την απόλυτη ελευθερία κινήσεων σε όλους τους άλλους τομείς - συμπεριλαμβανομένης της συγκοινωνιακής πολιτικής. Μεταξύ άλλων, αυτή η εξέλιξη έδινε το πράσινο φως για το "ξεπάγωμα" του τραμ. Ετσι, ένα μόλις χρόνο αργότερα (1997), το τραμ συμπεριλήφθηκε στον φάκελο της αθηναϊκής υποψηφιότητας για την Ολυμπιάδα, ενώ την επόμενη χρονιά (1998), η κρατική εταιρεία Αττικό Μετρό προτείνει δίκτυο τραμ, η πρώτη φορά που προτάθηκε κάτι τέτοιο σε κυκλοφοριακή μελέτη για την Αθήνα.
Οχι εκεί, θα περάσει το τραμ!

* * *

Σήμερα, λοιπόν, την ώρα που μετά από τις περιπέτειες δεκαετιών επιτέλους δρομολογείται η κατασκευή ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού τραμ για την Αθήνα, σκοτεινές δυνάμεις απεργάζονται σαμποτάζ σε βάρος αυτής της κρίσιμης εθνικής προσπάθειας. Στα πλαίσια του νέου πνεύματος αντιμετώπισης των συμμετρικώς ασύμμετρων "απειλών προς την ανθρωπότητα", η ιμπεριαλιστική κυβέρνηση Μπους παραβιάζει τις προγενέστερες συμφωνίες με την Ευρώπη και παρεμβαίνει πλέον και σε θέματα άσχετα με την αμυντική και εξωτερική πολιτική. Χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο την λούμπεν μεγαλοαστική και μεγαλοεπιχειρηματική τάξη των παραλιακών προαστίων, στα οποία (ας μην το ξεχνάμε) κάποτε στεγαζόταν μία από τις Βάσεις του Θανάτου, η Αμερική προσπαθεί να ματαιώσει την μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια. Είναι τυχαίο ότι οι προοδευτικοί κάτοικοι της προσφυγομάνας Νέας Σμύρνης, αν και η περιοχή τους θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο κατά την κατασκευή του τραμ, είναι αυτοί που διαμαρτύρονται λιγότερο από τους φωνακλάδες της παραλίας; Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που το τραμ θα σταματά στο Ζάππειο και δεν θα φτάνει μέχρι το ύψος της Αμερικανικής Πρεσβείας (μόλις 1-2 χιλιόμετρα πιο πάνω), κάτι που θα εξυπηρετούσε ασυγκρίτως περισσότερο αφού θα έδινε σύνδεση και με τη γραμμή 3 του μετρό; Και κάτω από ποιες πιέσεις εγκαταλείφθηκε η ιδέα της γραμμής τραμ μέσω της οδού Πατησίων μέχρι τον Περισσό - ποιους ενοχλούσε ο τελικός προορισμός της;
Περισσότερος Περισσός σε λίγο...

Τ Ε Λ Ο Σ (?)


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.