Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Οικονομία

Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι!
ΑΝΑΣΤΑΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πού ακούστηκε, καινούργιο νόμισμα γιορτιάτικα!

"Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις της ζώνης του Ευρώ για την επιλογή της 1ης Ιανουαρίου ως ημερομηνίας κυκλοφορίας του νέου κοινού μας νομίσματος!
Είναι όλες συνυπεύθυνες για το χάος που αναμένεται να επικρατήσει τις άγιες ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (ου μην και των Θεοφανείων).
Δεν εννοούμε αυτή καθεαυτή την κυκλοφορία του ευρώ. Καλώς να έρθει. Χάθηκε όμως ο κόσμος, να καθυστερούσε κατά ένα δίμηνο; 
Με την έλευση του ευρώ μέσα στις γιορτές, θα πληγούν ανεπανόρθωτα (μια δόση υπερβολής δεν βλάπτει) οι ακόλουθες κοινωνικές ομάδες:"

1. Τα Παιδιά

Οι νοικοκυραίοι, στη διάρκεια του διμήνου παράλληλης κυκλοφορίας δραχμής - ευρώ, θα σπεύσουν να ξεφορτωθούν τα "παλιά" κέρματα και χαρτονομίσματα. Και ποιος θα τα φορτωθεί; Δυστυχώς, τα πιτσιρίκια που θα χτυπήσουν την πόρτα μας για να μας πουν τα κάλαντα. Θα αντέξει η καρδιά σας, να τα πληρώσετε σε ένα νόμισμα που "μεθαύριο" (όταν δηλαδή θα ανοίξουν τον κουμπαρά τους) δεν θα ισχύει; 'Η θα ακολουθήσετε τα λόγια του Κυρίου, "ο έχων το σακουλάκιον δοκιμαστικής κυκλοφορίας να δώσει από ένα κέρμα σε κάθε καλαντιστή";

2. Οι Επενδυτές (αλλ. "Τζογαδόροι Για Το Καλό Του Χρόνου")

Το πατροπαράδοτο έθιμο κινδυνεύει φέτος να τιναχθεί στον αέρα. Ως γνωστόν, από τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου θα κυκλοφορούν παράλληλα δραχμή και ευρώ. Αυτό άραγε σημαίνει ότι οι παίχτες θα μπορούν να ποντάρουν σε όποιο νόμισμα θέλουν; Πώς θα αποφεύγονται συγχύσεις και (ενίοτε επικίνδυνες) παρεξηγήσεις σε παιχνίδια όπως η πόκα; Ποιο νόημα θα έχουν φράσεις-κλειδιά όπως "τα διακόσια σου και άλλα τόσα", τη στιγμή που θα παραμένει αδιευκρίνιστο το αν εννοούν δραχμές ή ευρώ; Ακόμη και στα πιο εξελιγμένα "τραπέζια" που θα χρησιμοποιούν μάρκες αντί για χρήματα, τι θα πρέπει να λέμε: "πεντακοσάρικο και μάρκα" ή "1,47 ευρώ και μάρκα"; Λυπούμεθα που θα γίνουμε μάντεις κακών αλλά προμηνύονται σφαγές και δάκρυα. Οι μόνοι ευτυχείς πλην ξενέρωτοι θα είναι όσοι παίζουν όχι με λεφτά αλλά με φασόλια, κουμπιά κ.λπ. (συμπεριλαμβάνονται, άνευ ξενερώματος, όλες οι μορφές στριπ πόκερ). 

3. Καταναλωτές Βασιλόπιτας

Οχι μόνο οι νοικοκυραίοι, αλλά και οι ζαχαροπλάστες και λοιποί καταστηματάρχες θα θέλουν να "διώξουν" τα ψιλά τους. Αυτοί έχουν ένα λόγο παραπάνω, καθώς από την 1η Ιανουαρίου θα είναι ουσιαστικά υποχρεωμένοι να δίνουν ρέστα μόνο σε ευρώ! Ευτυχώς για όσους πωλούν βασιλόπιτες και δυστυχώς για όλους τους υπόλοιπους, το πατροπαράδοτο πρωτοχρονιάτικο γλύκισμα μπορεί να φιλοξενήσει τα πλεονάζοντα κέρματα. Εννοείται όχι μόνο ένα σε κάθε πίτα. Τα μάτια σας λοιπόν δεκατέσσερα! Προλάβετε τα οικογενειακά δράματα, τις καχυποψίες και τους τσακωμούς στην περίπτωση που θα βρεθούν δύο ή περισσότερα "φλουριά". Ζητήστε από τον ζαχαροπλάστη σας να υπογράψει Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599 (πρώην 105) ότι η πίτα που σάς πουλάει έχει μόνο ένα νόμισμα. Ετσι θα αποφύγετε τις εκ των υστέρων διαβεβαιώσεις του ότι "έγινε λάθος" - κάτι που άλλωστε δεν μπορεί να στέκει όταν το ίδιο "λάθος" έχει συμβεί με ολόκληρη την πελατεία του!


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.