Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Οικονομία

ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΡΧΕΤΑΙ - ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!

1. Πορτοφόλι-Μετατροπέας (Μετατροπορτοφόλι®)

Κερδίστε χρόνο και γλιτώστε ταλαιπωρία! Με το Μετατροπορτοφόλι δεν χρειάζεται ούτε να κάνετε μαθηματικές πράξεις ούτε να συνωστίζεστε στις τράπεζες και τα ΑΤΜ. Πολύ απλά:

Ι. Βάζετε τις δραχμές στην σχισμή εισόδου. Δέχεται κέρματα και χαρτονομίσματα. Αναγνωρίζει και τα πλαστά (ανάβει ειδικό λαμπιόνι)!

ΙΙ. Το Μετατροπορτοφόλι υπολογίζει αυτόματα το σωστό ποσό σε Ευρώ και βγάζει τα αντίστοιχα κέρματα και χαρτονομίσματα από την σχισμή εξόδου.

Εχει ειδικό εύκαμπτο μηχανισμό για να μπαίνει άνετα στην κωλότσεπη. 

Κυκλοφορεί και σε ταξιδιωτική έκδοση με επιλογή μέχρι τριών (πέραν της δραχμής) εθνικών νομισμάτων της Ευρωζώνης. 

2. Ταμειακή μηχανή - Μετατροπέας (Ταμετατροπέας®)

Λειτουργεί με την ίδια γενική φιλοσοφία. Υποστηρίζει συναλλαγές σε μεγαλύτερα ποσά (μοντέλο "ΕβγαΤηςΓειτονιάς" έως 5,000 Ευρώ - μοντέλο "ΛαςΒέγκας" έως 5,000,000 Ευρώ). Δίνει τα σωστά ρέστα σε Ευρώ για πληρωμές που γίνονται σε δραχμές - δίνοντας την λύση στον πονοκέφαλο του πρώτου διμήνου παράλληλης κυκλοφορίας των δύο νομισμάτων.

3. Μασουροδόχος®

Για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται όχι μόνο να κάνουν τους υπολογισμούς μετατροπής αλλά δεν μπορούν καλά-καλά να ξεμπλέξουν το μασούρι στο οποίο (παραδοσιακά) έχουν μετατρέψει τα χαρτονομίσματά τους. 

Η συσκευή:

 •  έχει πιστοποιητικό διασφάλισης τίμιας καταμέτρησης με την σφραγίδα των ΚΤΕΟ
 •  ξεχωρίζει και επιστρέφει τα χαρτονομίσματα που δεν ισχύουν (π.χ. κατοχικά, του Τρικούπη, του Οθωνα κ.λπ.)
 •  κρατά ένα μικρό ποσοστό (3,8% συν χαρτόσημο και ΟΓΑ) σαν processing fee (όσοι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει processing fee παραπέμπονται στην κυρία Διαμαντοπούλου)

4. Μετατροπές συσκευών

Οι ειδικευμένοι τεχνίτες της εταιρείας "Αετονύχης Ε.Ε." πραγματοποιούν ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΑΣ σε λογικές τιμές τις απαιτούμενες μετατροπές για να μπορούν οι επαγγελματικές σας συσκευές να υποστηρίζουν και τα δύο νομίσματα για το κρίσιμο δίμηνο. 

Σας εξυπηρετούμε για τις εξής συσκευές:

 1. Τζουκ-μποξ
 2. Φλιπεράκια
 3. Μπλιμπλίκια
 4. Αυτόματους πωλητές αναψυκτικών, προφυλακτικών κ.ά.
 5. Τηλέφωνα με κερματοδέκτη
 6. Παρκόμετρα
 7. Ζυγαριές (και για αυτές που επιπλέον λένε και τη μοίρα)
 8. Πουγκιά για παιδιά φαναριών, πλανόδιους κιθαρωδούς κ.λπ.
 9. Παιδικούς κουμπαράδες

  Απευθυνθείτε στους ειδικούς. Δεν θα το μετανιώσετε! 

5. Ευρωπαιχνίδια

Για την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με το Ευρώ, η Nick The Greek Ltd παρουσιάζει τα εξής επιτραπέζια παιχνίδια:

Ι. Ευρωφιδάκι (για 2 έως 8 παίχτες)

Ρίχνετε το ζάρι. Αν πέσετε σε τετραγωνάκι που απεικονίζει κέρμα ή χαρτονόμισμα σε ευρώ, μια σκάλα σάς ανεβάζει ψηλότερα. Αν πέσετε σε τετραγωνάκι που απεικονίζει δραχμές ή άλλα εθνικά νομίσματα, ένα φιδάκι σάς ρίχνει στα χαμηλά. Αν πέσετε σε τετραγωνάκι με δολάρια, αγγλικές λίρες ή γιεν, τα κρατάτε (καλού κακού) και περιμένετε την επόμενη ζαριά. 

ΙΙ. Ευρωγκρινιάρης (παρουσιαστής, 1-5 παίχτες συν ισάριθμοι ως κοινό-φίλοι)

Είναι η επιτραπέζια έκδοση του "Εκατομμυριούχου" αλλά με τα σημερινά ποσά να έχουν μετατραπεί σε Ευρώ. Για να μοιάζει με τις συνθήκες του τηλεπαιχνιδιού, χρησιμοποιείται χρονόμετρο και υπάρχουν οι γνωστές δυνατότητες βοήθειας (κοινό, φίλος κ.λπ.). Προφανώς, είναι αδύνατο στα χρονικά πλαίσια του παιχνιδιού να συγκεντρώσετε ένα εκατομμύριο ευρώ, γι' αυτό και η γκρίνια. 

ΙΙΙ. Ευρωλιγούρης (αν θέλεις παίζεις και μόνος σου - πάλι χαμένος θά'σαι)

Είναι παραλλαγή της γνωστής "Monopoly" και σκοπό έχει να νουθετήσει για τους κινδύνους της αισιοδοξίας. Οι παίχτες, αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας και παρασυρμένοι από τα χαμηλά επιτόκια της Ευρωζώνης, αγοράζουν οικόπεδα και χτίζουν σπίτια και (προπαντός) ξενοδοχεία, χωρίς όμως κάποιο μαγικό ταμείο να τους δίνει 20,000 Ευρώ κάθε φορά που περνούν από την αφετηρία. Αντίθετα, ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ με κάθε πέρασμά τους, καθώς πρέπει να εξοφλήσουν τις δόσεις των δανείων. Στη ροή του παιχνιδιού, οι υποθήκες και οι κάρτες "Εντολή"/"Ντιρεκτίβα" (π.χ. "Καταργείται το δώρο Χριστουγέννων στους μισθωτούς") δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Νικητής βγαίνει ο λιγότερο χρεωμένος.

ΙΙΙΙ. Ευρωβουλή (για τέσσερις παίχτες σε διάταξη bridge)

Διαλέγετε έναν από τους κ.κ. Γιαννόπουλο, Κεδίκογλου, Ανδρεουλάκο και Καρατζαφέρη, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν εκλεγεί στην Ευρωβουλή και θα πρέπει να προσαρμοστούν στα δεδομένα της (ευπρεπής διάλογος κ.λπ.). Σηκώνετε μία από τις αναποδογυρισμένες κάρτες και διαβάζετε το θέμα. Στη συνέχεια αναπτύσσετε τις απόψεις σας πάνω σε αυτό. Οι άλλοι παίχτες σάς βαθμολογούν (με άριστα το 10) αναλόγως με το πόσο καλά πλησιάσατε το ύφος και τις θέσεις του παίχτη που υποδύεστε. Χάνει πόντους όποιος υπερβεί τον χρόνο των τριών λεπτών (έναν πόντο για κάθε έξτρα λεπτό). Χάνει τη σειρά του όποιος βρίσει άλλο παίχτη (πράγμα δύσκολο να αποφευχθεί αν θέλετε να είστε πειστικός στον ρόλο σας). Αποβάλλεται από το παιχνίδι όποιος χειροδικήσει σε άλλο παίχτη.

6. Και μια αποκάλυψη

Πιστή στην παράδοση, η λάσπη (η) παρουσιάζει σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα το πού ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κόβονται τα νέα νομίσματα και χαρτονομίσματα ευρώ. Μόνο ο δαιμόνιος Ζάκμαν θα μπορούσε να το φέρει στο φως!

Θα το φανταζόσαστε ποτέ;

Στο...

...Ν.ΕΥΡΟΚΟΠΙ


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.