Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Η λάσπη (η) αποτελεί τη συνδετική ύλη για πλείστα όσα σαθρά οικοδομήματα, μεταξύ τους και αυτό της πολιτικής. Γι' αυτό και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Στο παρόν σημείωμα καταθέτουμε την ολοκληρωμένη πρότασή μας.

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Τώρα ελπίζει!

Το αιώνιο δίλημμα, αναλογικότητα ή αυτοδυναμία, θα βρει επιτέλους τη λύση του! Αντί για βουλευτή, ο πολίτης θα ψηφίζει τον υπουργό της προτίμησής του, διαλέγοντας από ενιαία λίστα υποψηφίων για όλη τη χώρα (μέχρι τρεις σταυρούς). Όποιος παίρνει τους περισσότερους σταυρούς θα γίνεται πρωθυπουργός, ο δεύτερος θα γίνεται υπουργός εξωτερικών, ο τρίτος εθνικής αμύνης κ.ο.κ. (η σειρά των υπουργών και υφυπουργών θα είναι αυστηρά καθορισμένη). Θα τηρείται κατάλογος επιλαχόντων για τυχόν παραιτήσεις, αποπομπές ή θανάτους. Για να μην αποφασίζει ο πρωθυπουργός αυθαίρετα τους ανασχηματισμούς, οι αποφάσεις για αποπομπή υπουργού θα παίρνονται μόνο εφόσον συμφωνούν τουλάχιστον τα 2/3 του υπουργικού συμβουλίου.

ΨΗΦΟΣ DELIVERY

Εκτελούντε διανομέ!

Για ευκολότερη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, η κάλπη θα έρχεται στο σπίτι του υποψηφίου! Νέοι με δίκυκλα και laptop θα μεταφέρουν την κάλπη πόρτα-πόρτα, θα καταχωρούν στον υπολογιστή τα στοιχεία του ψηφίσαντος και θα του δίνουν ψηφοδέλτιο και φάκελο για να μπορέσει να ψηφίσει από την άνεση του σπιτιού του. Οι αναποφάσιστοι θα μπορούν να αποσύρονται στο WC για την απαραίτητη περισυλλογή. (Στις δύσκολες περιπτώσεις θα χορηγούνται και laxatives για να επιταχύνεται η διαδικασία.) Το φιλοδώρημα προαιρετικό.

ΨΗΦΟΣ PROMOTION

Οι απρόθυμοι ή απολίτικοι ψηφοφόροι θα πείθονται με τη βοήθεια προωθητών, ασφαλιστικών συμβούλων και άλλων προσώπων με επαγγελματικά αναγνωρισμένη πειθώ, οι οποίοι θα επιστρατεύονται από το Υπ. Εσωτερικών, θα επισκέπτονται κατ'οίκον τους διστακτικούς ψηφοφόρους και θα τους πιάνουν στο "μπίρι-μπίρι". Με υπομονή και ενδεχομένως με την υπόσχεση κάποιας υλικής ανταμοιβής (που δεν είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί κιόλας), το ποσοστό αποχής θα πέσει και το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι αντιπροσωπευτικότερο.

ΚΙΤ ΨΗΦΟΥ

Για όσους προγραμματίζουν εκδρομή την Κυριακή των εκλογών (αλήθεια, χάθηκε ο κόσμος να ψηφίζουμε Πέμπτη όπως οι Βρεταννοί;), το ηλεκτρονικό κιτ ψήφου μιας χρήσεως θα δίνει τη δυνατότητα ψήφου σε οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκεστε. Με χρήση τεχνολογίας GSM και data encryption, που εγγυώνται αξιοπιστία, ταχύτητα, ευκολία και φυσικά μυστικότητα της ψήφου, το "πάω εκδρομή" θα πάψει να είναι συνώνυμο της αποχής, της αδιαφορίας και της ιδιωτείας. Μετά τη χρήση το κιτ αποσυντίθεται μόνο του σε 24 ώρες χωρίς να ρυπαίνει (πολύ) το περιβάλλον.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΕ SMS

 

Εικονομήνυμα:
"Να θυμηθώ την Κυριακή να ψηφίσω
τον Κίμωνα / τον Βαγγέλη"

Κακά τα ψέματα. Οι έγνοιες και οι σκοτούρες δεν σε αφήνουν να θυμηθείς πότε είναι η ημερομηνία ψήφου. Το Υπ. Εσωτερικών θα σας υπενθυμίζει με SMS το εκλογικό σας καθήκον, στέλνοντας μήνυμα στο κινητό σας κάθε δίωρο το σαββατοκύριακο των εκλογών. Με μια μικρή επιπλέον επιβάρυνση θα μπορείτε να παραλαμβάνετε εικονομήνυμα με τον αγαπημένο σας πολιτικό.


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.