Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

Ολυμπιάδα 2004

Τι Μπορεί Να Πάει Στραβά

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια - όσοι και οι κύκλοι του εμβλήματος των Αγώνων - θα (ξανα)γίνουν στην χώρα μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αρκετοί φοβούνται το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι αθλητικές και άλλες εγκαταστάσεις. Εμείς στην λάσπη (την), θα σταθούμε στο ύψος μας, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι το μόνο που δεν φοβόμαστε. Όπως θα δείτε στο παρόν άρθρο, υπάρχουν ένα σωρό άλλοι τομείς στους οποίου, δόξα τω Θεώ, μπορούμε να αποτύχουμε!

Τελετή Έναρξης (Α)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο Δήμαρχος Αθηναίων, η κυρία Δασκαλάκη-Αγγελοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων ερίζουν για το ποιος θα πρέπει να κηρύξει την έναρξη. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν, στην προσπάθειά του να ξεπεράσει το πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφασίζει να δώσει αυτήν την τιμή στον πρώην Ολυμπιονίκη και επίτιμο μέλος της Δ.Ο.Ε. - τον τ. βασιλέα Κωνσταντίνο.

Τελετή Έναρξης (Β)

Η ελληνική αποστολή αναγκάζεται να παρελάσει δύο φορές, μία στην αρχή και μια δεύτερη στο τέλος. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν κατόρθωσε να βρει καλύτερη ερμηνεία του πρωτοκόλλου, το οποίο προβλέπει ότι η παρέλαση ανοίγει με την Ελλάδα (τιμής ένεκεν) και τελειώνει με την διοργανώτρια χώρα, δηλαδή πάλι την Ελλάδα.

Αγωνιστικό Μέρος (Α)

Επικαλούμενοι την εξόντωση που υπέστησαν επειδή παρήλασαν δύο φορές, οι συνολικά 2318 έλληνες αθλητές, σε κοινή τους δήλωση, ζητούν δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν κατόρθωσαν να χαρίσουν στην Ελλάδα ούτε ένα μετάλλιο.

Αγωνιστικό Μέρος (Β)

Τα έργα για την λεωφόρο Ελευσίνας-Σπάτων δεν έχουν ολοκληρωθεί και τα Μεσόγεια είναι ένα απέραντο εργοτάξιο, με αποτέλεσμα ο Μαραθώνιος να μην ακολουθήσει την λεγόμενη "κλασική διαδρομή" αλλά να εκτραπεί διαμέσου των περιοχών Νταού Πεντέλης, Ντράφι, Μαγκουφάνα και Κουκουβάουνες - καταλήγοντας στο γήπεδο της ΑΕΚ αντί για το Καλλιμάρμαρο.

Οργανωτικό Μέρος

Η Εταιρεία "Αθήνα 2004 Α.Ε.", η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο ήδη από το 2001 για εξεύρεση κεφαλαίων, κηρύσσει πτώχευση έξι μήνες πριν τους Αγώνες. Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, κατόπιν τούτου, ανατίθεται σε ξένο στρατηγικό επενδυτή, υπό μορφή "ολυμπιακού πακέτου", το οποίο περιλαμβάνει επίσης την "Ολυμπιακή Αεροπορία", τον ταλαίπωρο "Ολυμπιακό ΣΦΠ" και το "Ολυμπιακό Μετρό".

Κερκίδα

Για να αποφύγει το όνειδος των κενών εξεδρών σε αθλήματα όπως το μπέιζμπολ και το μπάντμιντον, η Οργανωτική Επιτροπή πωλεί εισιτήρια σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή σε συνδέσμους οπαδών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Ιωνικού Νικαίας. Τα επεισόδια που επακολουθούν έχουν ως αποτέλεσμα συνωστισμό στις πτήσεις εξωτερικού, καθώς οι εγκέφαλοι που πήραν την απόφαση σπεύδουν να εξαφανιστούν.

Εκεχειρία

Εκτός από Ολυμπιακή χρονιά, το 2004 είναι και προεκλογική χρονιά για τις ΗΠΑ. Ο αμερικανός πρόεδρος, για να αποσπάσει την κοινή γνώμη από το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης με θύμα τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, βομβαρδίζει το Βελιγράδι και την Βαγδάτη, παραβιάζοντας έτσι την δέσμευση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για αποφυγή κάθε πολεμικής ενέργειας κατά την διάρκεια των Αγώνων.

CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.