Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

Οι Ελληνικές Ρίζες του Ζαν Μαρί Λεπέν

Μετά την πρόκριση του Ζ.Μ. Λεπέν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, πολλοί έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποια στιγμή ο "έλληνας Λεπέν". Είναι όμως άγνωστο ότι ο ακροδεξιός πολιτικός έχει μακρινή ελληνική ρίζα. Η λάσπη (η) έψαξε λίγο κάτω από την επιφάνεια και την οχλοβοή και προβαίνει για μια ακόμη φορά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις. 

Η κοιτίδα


Ο οικισμός Λεπενού βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, βορειοδυτικά του Αγρινίου και κοντά στον ποταμό Αχελώο. Οι καταγόμενοι από την Λεπενού ονομάζονται Λεπενιώτες. Το επώνυμο Λεπενιώτης είναι σύνηθες στην Ελλάδα. Ο Ζαν Μαρί Λεπέν είναι, όπως κατ'αποκλειστικότητα σας αποκαλύπτουμε, τρισέγγονος του Γιάννη Λεπενιώτη, αγωνιστή του '21 ο οποίος μεσολάβησε για την συμμετοχή των Γάλλων υπό τον Δεριγνύ στη ναυμαχία του Ναυαρίνου και κατόπιν έγινε επίτιμος Γάλλος πολίτης και μετοίκησε στο Μπορντώ. 

Δεν ξέχασε τη γη των προγόνων του!

Το έμβλημα του κόμματος του Ζ.Μ. Λεπέν, το οποίο ιδρύθηκε το 1972 (κατά τη διάρκεια της δικτατορίας στην Ελλάδα), έχει πολλές ομοιότητες με το έμβλημα της 21ης Απριλίου και μετέπειτα του χουντικού κόμματος ΕΠΕΝ.

Αλλωστε, ο ίδιος ο Ζ.Μ. (λέγεται ότι) μεταξύ σοβαρού και αστείου καυχάται πως το επώνυμό του θα έπρεπε να είναι L'Epen (=η ΕΠΕΝ). 

Και τα αρχικά του κόμματός του όμως διαβάζονται "Εφέν", κάτι που θυμίζει πολύ έντονα την ΕΠΕΝ...

Greece begins at home!

Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι η όμορφη σύζυγος του Ζ.Μ. Λεπέν, η Ιωάννα-Μαρία ή "Jany", το γένος Πάσχου, είναι ελληνικής καταγωγής! Η Ελλάδα είναι μέσα στο σπίτι και στην καρδιά του γάλλου πολιτικού! Αμέ!

σας παραθέτουμε ένα e-mail αναγνώστη που μας ήλθε μετά το πέρας
ολίγον ημερών από την πρώτη εμφάνιση του παρόντος άρθρου και που θεωρήσαμε
ιδιαίτερα βαρυσήμαντο για να (ξε)μείνει στο γραμματοκιβώτιό μας
(άλλωστε τα υπόλοιπα το αγνοούσαν εξαιτείας του χαμηλού τους επιπέδου)

Κύριοι Αρχισυντάκται,

Μετά από τη συγκλονιστική σας αποκάλυψη για τις ελληνικές ρίζες του κ. Ζ.Μ. Λεπέν, δημοσιεύτηκε σε ελληνικές εφημερίδες η πληροφορία ότι ο έτερος γάλλος ακροδεξιός, Μπρυνό Μεγκρέ, είναι δήθεν επίσης ελληνικής καταγωγής (Μεγκρέλης;). Πρόκειται βεβαίως περί πλάνης. Ο κ. Μεγκρέ είναι παγκοσμίως γνωστό ότι είναι ανιψιός του θρυλικού επιθεωρητη Μεγκρέ της ενδόξου Γαλλικής Αστυνομίας. Δυστυχώς όμως στη χώρα μας κάποιοι συγχέουν το Simenon με το Σημαινόμενον.

Φιλικά,

Σ. Μπέκας
Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. (εν αποστρατεία)

 


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.