Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΑ

Φίλοι επισκέπτες της Λάσπης (της), με το γνωστό αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, εδώ και τόσο καιρό, θα θέλαμε να σας δώσουμε κάποιες συμβουλές, οι οποίες είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσουν να εμπεδώσετε καλύτερα το πνεύμα των πολιτικών μας, που μόνο να τους επικρίνουμε ξέρουμε, ενώ αυτοί μας αγαπάνε και νοιάζονται για μας.
Κι ενώ αυτοί οι καλοί άνθρωποι μας διδάσκουν τόσα χρόνια πώς πρέπει να μιλάμε και να χειριζόμαστε τα θέματά μας, εμείς στρουθοκαμηλίζουμε διϋλίζοντας τον κώνωπα.
Ας εφαρμόσουμε λοιπόν τον τρόπο που επικοινωνούν, όταν πολιτικολογούν!

σχολείο

ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Μήπως αντιγράφεις Τοτέ;
ΤΟΤΟΣ: Κοιτάξτε κύριε Σωτηριάδη, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στο κατώφλι του 21ου αιώνα, να διαχειρίζεται τις αισθήσεις του όπως αυτός νομίζει. Το σύνταγμά μας προφυλάσσει επαρκώς το δημοκρατικό μας δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και οποιαδήποτε απόπειρα καταστρατήγησής του ισοδυναμεί με φαλκίδευση των ατομικών μας ελευθεριών.
ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Δεν μου απάντησες όμως, αντέγραφες;
ΤΟΤΟΣ: Θα μπορούσα να πω ότι στην μακρά πορεία της κοινωνικοποίησής μου υπήρξαν κάιποιες στρατηγικές που παρεξέκκλιναν του δέον γενέσθαι, όμως είμαι υποχρεωμένος να διορθώσω τις όποιες ατέλειες, που ασφαλώς υπήρχαν και να πορευτώ απερίσπαστος στον στόχο μου, που δεν είναι άλλος από την ένταξή μου στην κοινωνία. Πρέπει λοιπόν να επιχειρήσω να μπω ισότιμα σ'αυτήν αφήνοντας τα λάθη του παρελθόντος να με διδάσκουν για το μέλλον.
ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Δηλ. αντέγραφες!
ΤΟΤΟΣ: Παρακαλώ πολύ! Μην παραποιείτε τα λόγια μου. Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι πως είμαι υποχρεωμένος και στο όνομα των γονιών μου που με ανέθρεψαν να εναρμονιστώ με τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και να επιτύχω μια ισότιμη ένταξη σ'αυτήν!
ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Δηλ. δεν αντέγραφες;
ΤΟΤΟΣ(πίνοντας νερό και μειδιώντας): Νομίζω, ήμουν αρκετά σαφής κύριε Σωτηριάδη...


λογοδόσιμο

ΠΕΘΕΡΟΣ: Λοιπόν Σωτήρη, γιατί θα κάνεις εσύ ευτυχισμένη την κόρη μου κι όχι κάποιος άλλος. Τι θα της προσφέρεις ;
ΓΑΜΒΡΟΣ: Έχετε καμία αμφιβολία κύριε Σωτηρίου πως υπάρχουν ακόμα ψυχές λεβέντικες που μπορούν να υλοποιήσουν το όραμα μιας καινούργιας ζωής, απαλλαγμένης από νωθρότητα και καιροσκοπισμό; Ξέρετε, συχνά λέγεται και πολλές φορές όχι άδικα, πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα. Εγώ ξέρετε τι λέω κύριε Πατέρα; Λέω πως πρέπει να γκρεμίσουμε τα τείχη της μιζέριας και να κάνουμε την υπέρβαση. Να απελευθερώσουμε όλες τις υγιείς δυνάμεις μας και να δουλέψουμε προς την υλοποίηση των στόχων μας.
ΠΑΤΕΡΑΣ: Πόσα παίρνεις τον μήνα;
ΓΑΜΒΡΟΣ: Έχω πει και στο παρελθόν κύριε Σωτηρίου πως τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ο ψυχικός πλούτος είναι που έχει πλείονα σημασία και σ'αυτό θα με βρείτε ανυποχώρητο. Βεβαίως και τα χρήματα διαδραματίζουν ωσαύτως τον ρόλο τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, όμως έχω κάνει και εγώ τον απαραίτητο οικονομικό σχεδιασμό. 
ΠΑΤΕΡΑΣ: Δηλαδή πόσα;
ΓΑΜΒΡΟΣ: Οι αριθμοί δεν έχουν καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να αναπτυχθούμε δημιουργικά και προς την κατεύθυνση που θέσαμε εξ'αρχής ως στρατηγικό μας στόχο. 
ΠΑΤΕΡΑΣ: Και πότε με το καλό ο γάμος;
ΓΑΜΒΡΟΣ: Εγώ είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αναμετρηθώ με τις επιταγές του σήμερα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες μου ενώπιον της Μαρίας. Επιπροσθέτως θα έλεγα πως είτε από τη θέση του παντρεμένου, είτε από τη θέση του μνηστευμένου θα είμαι πάντα ο αγωνιστής, ο ακούραστος εργάτης, ο ακαταπόνητος κουβαλητής που ονειρευτήκατε ποτέ για την κόρη σας.
ΠΕΘΕΡΟΣ: Καλά, αυτά μας τα είπαν κι άλλοι. Όλοι τα ίδια λέτε πριν, μόλις όμως μπει η κουλούρα και δοθεί η προίκα μετά τα ξεχνάτε όλα!
ΓΑΜΒΡΟΣ: Η βασική διαφορά μεταξύ εμού και των λοιπών είναι ότι εγώ δίνω προτεραιότητα στον παράγοντα άνθρωπο. Για μένα μεγίστη σημασία έχει η ικανοποίηση τόσο των βιολογικών όσο και των ψυχικών αναγκών του συντρόφου μου. Μπορείτε να μάθετε για τους αγώνες μου στον τομέα αυτό... Από κει και έπειτα, αν με τιμήσετε με τον λόγο σας, υπόσχομαι πως θα ανταποκριθώ επαξίως στις προκλήσεις, σύμφωνα προς τις αρχές του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας...
ΠΕΘΕΡΟΣ: Δυστυχώς δεν έχω άλλο χρόνο. Θα τα ξαναπούμε την άλλη βδομάδα γύρω στις 10. Σ'ευχαριστώ που ήρθες!
ΓΑΜΒΡΟΣ: Κι εγώ ευχαριστώ κύριε Σωτηρίου που με καλέσατε και μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω τις απόψεις μου. Καληνύχτα!

οικογενειακός καβγάς

ΑΝΤΡΑΣ: Μα καλά ξόδεψες όλα τα λεφτά που σου άφησα; Πώς είναι δυνατόν; Τι θα γίνει τώρα;
ΓΥΝΑΙΚΑ: Είναι πολλά τα ερωτήματα και θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για να τα απαντήσω όλα. Χαίρομαι πάντως που μου δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξω σε βάθος τις απόψεις μου γύρω από το φλέγον θέμα του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού.( πίνει νερό) Κατ'αρχήν δεν προέβην σε καμία ενέργεια αιφνιδιαστική. Τα πάντα ήταν αρκούντως μελετημένα και σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας τάξης πραγμάτων. 
ΑΝΤΡΑΣ: Μα καλά, τι λες τώρα; Αυτό το τεράστιο έλλειμμα ήταν αναμενόμενο;
ΓΥΝΑΙΚΑ: Απολύτως! Έχοντας καταφέρει να μειώσω τις δαπάνες του νοικοκυριού την τελευταία πενταετία κατά 30% πέτυχα μια πραγματική αύξηση του οικογενεικού μας προϋπολογισμού της τάξεως του 15%. Έχω εδώ και τις αποδείξεις που διατρανώνουν τις απόψεις μου. Επιπλέον μειώνοντας το κόστος παροχής υπηρεσιών μου (φτηνά εσώρουχα, μαστίγια κλπ) πέτυχα την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας καθώς και του καθαρού κατά κεφαλήν εισοδήματος των παιδιών μας (χαρτζιλίκι). Κι όλα αυτά μόνο σε μια πενταετία!
ΑΝΤΡΑΣ: Ναι, αλλά ξόδεψες 700.000 μέσα σε 1 μήνα !!!
ΓΥΝΑΙΚΑ: Σίγουρα έγιναν και λάθη! Γι'αυτό πρέπει να σκύψουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε αυτά και να βρούμε τις λύσεις εκείνες που θα μας ικανοποιήσουν όλους!
ΑΝΤΡΑΣ: Πού θα βρούμε ρε γυναίκα λεφτά να πληρώσουμε τις δόσεις μας;
ΓΥΝΑΙΚΑ: Είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε τους απαραίτητους πόρους για τις ανάγκες της οικογενείας μας. Εγώ είμαι αισιόδοξη πως τελικά θα τους εξασφαλίσουμε, είτε με δανεισμό, είτε με επαιτία και ξέρεις κάτι άντρα μου; Είναι ντροπή στον 21ο αιώνα να συζητούμε γι'αυτά τα θέματα, όταν έχουμε πετύχει, και το τονίζω, τόσα πολλά στον τομέα της αναβάθμισης της ποιότητας της ζωής μας!! 
ΑΝΤΡΑΣ: Πολύ φοβάμαι πως τα παιδιά δεν θα συμφωνήσουν με αυτά που λες.
ΓΥΝΑΙΚΑ: Η εμπιστοσύνη τους δεν κερδίζεται με υποθέσεις, αλλά κρίνεται οταν έρθει η ώρα. Και η ώρα που θα έρθουν πεινασμένα απ'το σχολείο δεν είναι μακριά...
ΑΝΤΡΑΣ: Aυτό ακούγεται σαν εκβιασμός!
ΓΥΝΑΙΚΑ: Νομίζω πως υπήρξα αρκετά σαφής. Γεια σου χρυσέ μου!

στην προπόνηση

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Mοίρη ήσουν απαράδεκτος χτες! Έχασες τρία γκολ, έβαλες δύο αυτογκόλ, έκανες ένα πέναλτυ και αποβλήθηκες και στο 6ο λεπτό!
ΠΑΙΧΤΗΣ: Δε θα συμφωνήσω μαζί σου coach! Αν πάρουμε ένα ένα τα θέματα θα δεις πως ήμουν μακράν ο καλύτερος παίχτης που πέρασε ποτέ απ'τον τόπο. Κι αν δεν δεχόμουν εκείνη την προβοκατόρικη επίθεση απ'τον διαιτητή, τότε θα μιλούσαμε για πραγματική εποποιϊα!
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μα τι λες τώρα; Εδώ όλος ο Τύπος σε θάβει και συ μου λες πως έγραψες ιστορία;
ΠΑΙΧΤΗΣ: Ο κίτρινος Τύπος. Δηλαδή οι Αμερικάνοι. Κοίταξε coach, αυτά είναι γνωστά θέματα. Δε χρειάζεται να σου θυμίσω την στάση τους στον εμφύλιο, στην χούντα κλπ. Ως γνωστόν αντιμάχονται τους αριστερούς κι εγώ ως αριστερός χαφ δέχτηκα την άνανδρη επίθεσή τους!
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Και τα γκολ που έχασες, τα αυτογκόλ, η αποβολή;
ΠΑΙΧΤΗΣ: Εγώ δεν το βλέπω έτσι το θέμα! Τα γκολ που έχασα δεν ήταν παρά η άλλη όψη του νομίσματος. Γκολ και μη γκολ είναι καθαρά ζήτημα ορισμού. Από τη γραμμή και πέρα γκολ, από τη γραμμή και δώθε μη γκολ. Καθαρά θέμα ταμπού και νομίζω πως ήρθε η ώρα ν'απαλλαγούμε από τέτοιου είδους προκαταλήψεις! Άλλωστε αντιστρέφοντας το επιχείρημα θα έλεγα πως με την επίτευξη των αυτογκόλ κατόρθωσα τον στρατηγικό μας στόχο απ'την ανάποδη! Και βέβαια, ας μη λησμονούμε πως έδωσα ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα του αλτρουισμού, που τόσο πολύ λείπει από τις μέρες μας σήμερα. Αρκεί να έβλεπες coach τα πρόσωπα των αντιπάλων μας! Σκέτη ευτυχία! Συγκλονιστικές στιγμές!
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Και τι θα πεις σ'όλο αυτόν τον κόσμο που απογοητεύτηκε απ'την ήττα;
ΠΑΙΧΤΗΣ: Εγώ coach λαμβάνω άλλα μηνύματα απ'τον κόσμο. Δεν σου κρύβω ότι κατεβαίνω στα καφενεία της Φ.Νέγρη και ο κόσμος με αγκαλιάζει με ενθουσιασμό και αγάπη. Με κοιτούν με συγκίνηση. Κλαίνε από την χαρά. Με λατρεύουν!
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Φυσικά! Αφού εκεί είναι τα στέκια των αντιπάλων μας!!
ΠΑΙΧΤΗΣ: Νομίζω πως υπήρξα σαφής. Καμιά άλλη ερώτηση;


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.