Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

η λάσπη (η) κοντά στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα

(Το παρόν άρθρο γράφτηκε κατ'αποκλειστικότητα για το περιοδικό μας από έναν "γνωστό-άγνωστο" που φιλοδοξούσε να πρωταγωνιστήσει στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον πρόεδρο Κλίντον. Σύμφωνα με απολύτως αναξιόπιστες πηγές, η συζήτηση περί αναβολής ή και ματαίωσης της επίσκεψης του "πλανητάρχη" στην Αθήνα δεν είναι τελείως άσχετη με το παρόν άρθρο, το οποίο υπέκλεψαν πράκτορες της υπερδύναμης. Εξαιτίας του προβοκατόρικου χαρακτήρα του κειμένου, η σύνταξη του περιοδικού επέλεξε τον παραπάνω "αθώο" τίτλο, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια τυχόν κακόβουλων λαθραναγνωστών της - και διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για τα γραφόμενα, ιδίως όσον αφορά το γκολ του κ. Κούη, το οποίο σημειώθηκε το 1980 και όχι το 1981 όπως ψευδέστατα και αναιδέστατα υπαινίσσεται ο περιθωριακός και πιθανότατα κουκουλοφόρος συντάκτης.)

Κυρίες και κύριοι, φίλοι συνδρομητές της Λάσπης (της), καλησπέρα!! Θα παρακολουθήσουμε σε ζωντανή μετάδοση τον πολύ κρίσιμο σκακιστικό αγώνα  μεταξύ των ομάδων Ελλάδος- Μικτής Κόσμου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του εορτασμού της συμπλήρωσης 18 χρόνων, από το νικηφόρο εκείνο γκολ του Ντίνου Κούη στον αγώνα με τη Δανία στην Κοπεγχάγη. Συνδεόμαστε λοιπόν αμέσως με τον Παύλο Κορακάρη, ο οποίος θα μας δώσει τα πρώτα στοιχεία από τον αγώνα της εθνικής μας στην όμορφη Ελευσίνα, καθώς και τις συνθέσεις.

[φωτό κ. Κορακάρη]
 
Κυρίες,κύριοι γεια σας κι από εμένα! Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ της Εθνικής μας και της Μικτής Κόσμου. Πριν όμως δώσουμε τις συνθέσεις θα πρέπει να πούμε μία σημαντική πληροφορία. Σύμφωνα λοιπόν με ελληνική απαίτηση και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας που διακατέχει την ελληνική κοινή γνώμη γύρω από τέτοια θέματα,ο βασιλιάς της ελληνικής πλευράς θα προσφωνείται «πρόεδρος της Δημοκρατίας».Για το λόγο αυτό ο ΑΝΤ1 αρνείται να μεταδώσει έστω και το παραμικρό στιγμιότυπο.Αντ’αυτού και για αντιπερισπασμό, θα μεταδώσει ολόκληρο το μάθημα ιππασίας του γιου και διαδόχου του μη-θρόνου του κ.Γλύξμπουργκχγντδγκκ!
 

Ε Λ Λ Α Δ Α   λευκά

1. (Πρόεδρος της Δημοκρατίας)...............Κ. Στεφανόπουλος
2. (Βασίλισσα (της νύχτας))....................Γωγώ Σαπουντζάκη
3. (Αξιωματικός λευκός επί τιμή).............Βούλα Πατουλίδου
4. (Αξιωματικός μαύρος ή τρελλός).........Θάνος Μικρούτσικος
5. (Ίππος του προέδρου).......................Βίκυ Κουλιανού
6. (Ίππος της βασίλισσας).....................οποιοσδήποτε, αρκεί να είναι με τουλάχιστον άλλους 79 μαζί
7. (Πύργος του προέδρου)......................Λευκός Πύργος
8. (Πύργος της βασίλισσας)....................Πύργος των Αθηνών
9. (πιόνι αρ. 1)......................................Κ.Σημίτης (των Αμερικανών)
10. (πιόνι αρ. 2)................................... Κ.Καραμανλής (του συνεδρίου)
11. (πιόνι αρ. 3)....................................Τύπος (των μεγαλοϊδιοκτητών)
12. (πιόνι αρ. 4)....................................Κράτος (των κρατούντων)
13. (πιόνι αρ. 5)....................................πολίτης (του κράτους)
14. (πιόνι αρ. 6)....................................πολιτισμός (της διαφήμισης)
15. (πιόνι αρ. 7)....................................εκκλησία (των μεγαλόσχημων ιερέων)
16. (πιόνι αρ. 8)....................................ελληνική επικράτεια (του Λαμπράκη)
 

Αναπληρωματικοί

1. (Του Προέδρου)...............................Δάφνη Σημίτη
2. (Της βασίλισσας(της νύχτας))..........κ. Σταυρόπουλος (μίστερ εθνικά μπούτια)
3. (του λευκού αξιωματικού, επί μελλούση τιμή).............Π. Τσιαμήτα
4. (του μαύρου αξιωματικού)............................αστυνόμος Θεοχάρης
5. (των πιονιώνανε)...............................η 17η διμοιρία των ΜΑΤ

 
 

Μ Ι Κ Τ Η  Κ Ο Σ Μ Ο Υ μαύρα

Κυρίες και κύριοι οπως με πληροφορούν, την τελευταία στιγμή έγινε μία αλλαγή στη σύνθεση της Μικτής Κόσμου.Συγκεκριμένα, ο κ. τέως χρησιμοποιώντας τις δημόσιες σχέσεις του, κατάφερε να συμμετάσχει τελικά στο ματς, έστω κι από την αντίπαλη μεριά.Έτσι θα ξεκινήσει αυτός ως βασιλιάς της Μικτής Κόσμου.Ως εκ τούτου, και ο ΑΝΤ1 μετατρέπει το πρόγραμμά του, αναβάλλοντας το μάθημα ιππασίας του γιου του, ο οποίος εξάλλου θα ακολουθήσει τον πατέρα του στην όμορφη Ελευσίνα.!

1. (Βασιλιάς).........................................Γλύξμπουργκχγνττκγκ
2. (Βασίλισσα)......................................Ελισάβετ
3. (Αξιωματικός λευκός).........................Μ.Ολμπράιτ
4. (Αξιωματικός μαύρος).........................Thomas Mavros
5. (Ίππος του βασιλιά)..........................γιος του (αυτός που έχασε το μάθημα)
6. (Ίππος της βασίλισσας).....................γιος της (Κάρολος)
7. (Πύργος βασιλιά)..............................Πύργος του Άιφελ
8. (Πύργος της βασίλισσας....................Πύργος της Πίζας
9. (πιόνι αρ. 1).....................................Κλίντον (του πούρου)
10. (πιόνι αρ. 2)...................................Μπλερ (του Κλίντον)
11. (πιόνι αρ. 3)...................................Σρέντερ (του Κλίντον)
12. (πιόνι αρ. 4)...................................Ετσεβίτ (του Κλίντον)
13. (πιόνι αρ 5)....................................ΝΑΤΟ (του Κλίντον)
14. (πιόνι αρ 6)....................................ΟΗΕ (του Κλίντον)
15. (πιόνι αρ.7)....................................ΕΕ (του Κλίντον)
16. (πιόνι αρ.8)....................................ειρήνη (του πούρου)
 

Αναπληρωματικοί

1. (Του βασιλιά).....................................ο Βασίλης (Γκέιτς)
2. (Της βασίλισσας)................................η ίδια (θα μας θάψει όλους)
3. (Του λευκού αξιωματικού)....................τι σημασία έχει; Ούνα φάτσα ούνα ράτσα
4. (Του μαύρου αξιωματικού).......................Βlack (wonderful life)
5. (Του λευκού ίππου)................................Μπριγκίτε Νίλσεν
6. (Του μαύρου ίππου)...............................Ναόμι Κάμπελ
7. (Των πιονώνανε).....................................όλος ο αμερικανικός λαός (της αστερόεσσας)
 
 • Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για ν’αρχίσει το μεγάλο παιχνίδι. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο κ. Μπ.Γκάλη, με βοηθό τον κ. Παπουτσέλη.
 • Στη σέντρα η εθνική μας με τον (ταλαιπωρημένο) πολίτη στο ε4.Αμέσως έρχεται η απάντηση του Ετσεβίτ στο γ5 και η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή προς τον έλληνα παίχτη, κατόπιν υποδείξεως του Κλίντον, για επικίνδυνο παίξιμο!!
 • Τα πνεύματα έχουν ανάψει.Ο κ.Σημίτης συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο και ζητώντας συγγνώμη απ’τον κ. Κλίντον, αφήνει την πρωτοβουλία στην Κουλιανού να πάει στο ζ3.
 • Χωρίς καθυστέρηση, πηγαίνει ο Μπλερ κοντά στον Ετσεβίτ στο δ6.
 • Τον λόγο έχει τώρα η Ελλάδα.Παγώνει για λίγο το παιχνίδι και οουυ!Ο διαιτητής δείχνει και νέα κίτρινη κάρτα, στον Σημίτη αυτή τη φορά, για καθυστέρηση!!Τι σφυρίζει ο Σαντσίθ!!Νέα επεισόδια απειλούνται,αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρεμούν.Ο Σημίτης ζητά συγγνώμη και πηγαίνει στο δ4.
 • Το παιχνίδι φουντώνει σιγά σιγά.Ο Ετσεβίτ απλώνει το τεράστιο κορμί του και ανατρέπει τον Σημίτη που σφαδάζει στο έδαφος.(γ:δ4).Ο διαιτητής λέει «παίζεται», χωρίς να διακόψει το ματς.Να όμως που η Ελλάδα έχει και πάλι τον λόγο, η Σαπουντζάκη με το γνωστό λάγνο βλέμμα της κατεβαίνει προς το κέντρο της «Φαντασίας» (εε,συγγνώμη της σκακιέρας) και αρχίζει τον χορό της κοιλιάς, με τον οποίο εξουδετερώνει τον Ετσεβίτ στο δ4.
 • Αμέσως απαντάει ο Κάρολος στο γ6, μη δίνοντας σημασία στην ελληνίδα βασίλισσα σειρήνα (να’ταν ο Ρουβάς!) και το παιχνίδι αμέσως ξενερώνει.
 • Η Σαπουντζάκη απογοητευμένη επιστρέφει στο δ1 και η ομάδα της Μικτής Κόσμου (μα τι κάνει;), ετοιμάζεται να κάνει ………ΡΟΚΕ!!!Αυτά δεν γίνονται κυρίες και κύριοι!!Όλος ο ελληνικός πάγκος έχει μπει στον αγωνιστικό χώρο!Απειλείται νέα σύρραξη.Τα ΜΑΤ ως αναπληρωματικοί κάθονται και κοιτάνε, εκτός από λίγους που έχουν περικυκλώσει έναν 17χρονο και τον βαράνε από συνήθεια!Ο Μπ.Γκάλη σε μια γωνιά τα λέει με τον Κλίντον, ενώ ο Παπουτσέλης κατευθύνεται στη βούλα και δίνει πέναλτυ στον Ολυμπιακό!!Κυρίες και κύριοι, επειδή αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ξεφύγει τελείως, ας κάνουμε μια μικρή παύση και επανερχόμαστε σε λίγο!!
 {ρεκλάμα}
 
 
 
 • Νά’μαστε λοιπόν και πάλι μαζί για τη συνέχεια της μετάδοσης του αγώνα σκακιού μεταξύ της Ελλάδας και της Μικτής Κλίντον (εε, συγγνώμη Κόσμου).Η κατάσταση εκτονώθηκε και πάλι, ύστερα από τη συγγνώμη του Σημίτη προς τον Κλίντον, την οποία επέδωσε γραπτώς από το ιατρικό κέντρο, που διεκομίστηκε μετά τον τραυματισμό του.Σε ό,τι αφορά το ΡΟΚΕ, που καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου πραγματοποίησαν οι αντίπαλοί μας, ο παρατηρητής του αγώνα απεφάνθη πως αυτό έγινε για ανθρωπιστικούς λόγους, άρα υπήρξε νομιμότατο!Ζήτησε μάλιστα απ’την ελληνική πλευρά να δείξει εμπράκτως τη συγκατάβασή της, αποδεχόμενη ασμένως τη νέα θέση των δύο κομματιών, που αναγκαστικά πρέπει να φύγουν εξαιτίας του ΡΟΚΕ!Η Ελλάδα επιδεικνύοντας πυγμή αποδέχθηκε τη νέα τάξη πραγμάτων, χωρίς όμως να ζητήσει συγγνώμη αυτή τη φορά!
 • Έτσι η Μικτή Κόσμου έχει την Ολμπράιτ στο β6 και τον Χλιμίτζουρα γιο του τέως στοζ6!
 • Η Ελλάδα συνεχίζει με τον Μικρούτσικο στο β5, απειλώντας τον Κάρολο στον οποίο σιγοτραγουδά τη «Ρόζα».Εκείνος παρεξηγείται και ψάχνει απεγνωσμένα την Καμίλα, να πει τον πόνο του!Τότε αντικρύζοντας τα γουρλωμένα μάτια της βασίλισσας, επιστρέφει στη θέση του, τακτοποιώντας τη χαριτωμένη φούστα του.Σειρά της Ολμπράιτ ν’απειλήσει την Κουλιανού στο ζ3.
 • Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας συγκαλεί μικρό ΡΟΚΕ στον Πύργο των Αθηνών, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών από τους Θεσσαλονικιούς, οι οποίοι περίμεναν να γίνει μεγάλο, ώστε να δοξαστεί ο Λευκός Πύργος τους.Όπως με πληροφορούν,ήδη κατέρχονται στους παραλιακούς δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ολυμπιακών και των μανάδων τους!
 • Η Ολμπράιτ δε χάνει ευκαιρία και ξεκοκαλίζει με αστραπιαία κίνηση την Κουλιανού, που είχε απορροφηθεί από το ρόλο της Ιουλιέττας που διάβαζε εκείνη τη στιγμή.(Α:ζ3)
 • Ο ελληνικός Τύπος ορθώνοντας το ανάστημά του μ’ένα εκπληκτικό τάκλιν, σταματάει την Ολμπράιτ και διώχνει τον κίνδυνο.(η:ζ3)
 • Το παιχνίδι, κυρίες και κύριοι, όπως διαπιστώνετε έχει κάποιο ρυθμό.Η Ελλάδα προσπαθεί να ξεφύγει απ’τον κλοιό των αντιπάλων της, ωστόσο είναι φανερή η απουσία κάποιου ηγέτη, ο οποίος θα πάρει στις πλάτες του τις ελληνικές προσπάθειες.Ο Κάρολος στο ε5.
 • Ο ίππος (-οι) της Γωγώς στο γ3.Ο Μικρούτσικος κάνοντας τον τρελλό, επιχειρεί να ξαναπαίξει για την Ελλάδα, όμως ο Παπουτσέλης τον βλέπει και δίνει πέναλτυ στον Ολυμπιακό.Ο Πύργος της Πίζας γέρνει κι άλλο στο γ8. (Ωραία ρίμα!)
 • Η Πατουλίδου αφήνει την περιοχή της και ίπταται στο ζ4.Αμέσως τρέχει προς το μέρος της ο Μπ. Γκάλη και της ζητάει να κατουρήσει για να της γίνει αντιντόπιγκ κοντρόλ.Εκείνη ενοχλημένη κατεβάζει το σορτσάκι φωνάζοντας: «για την Ελλάδα ρε γαμώτο!»
 • Το ματς έχει χάσει από την αρχική του σπιρτάδα κυρίες και κύριοι!Το ΝΑΤΟ για ανθρωπιστικούς λόγους τα βάζει με τον Μικρούτσικο στο α6, αναγκάζοντάς τον να υποχωρήσει στο α4, τραγουδώντας το «μαχαίρι».
 • Ο Th.Mavros πικραμένος από τον αποκλεισμό της ένωσης, εγκαταλείπει τον αγωνιστικό χώρο ζητώντας αλλαγή!Έτσι την θέση του θα πάρει ο Black 1 ώρα και 25 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 40 κινήσεων.Ο Βlack  στο γ5.
 • Για να δούμε πώς θ’αντιδράσουνε τώρα οι Έλληνες!Τσαντισμένη, αλλά και «καθαρή» η Πατουλίδου δίνει στο χέρι τα πόδια του Καρόλου, κι αμέσως ο Μπλερ της κόβει το βήχα (με τη βοήθεια των φουσκωτών μπράβων του!)
 • Η Ελλάδα ετοιμάζεται ν’αντεπιτεθεί, αλλά οουυ, κάτι συμβαίνει με τους προβολείς!!Κυρίες και κύριοι τα φώτα έσβησαν στην όμορφη Ελευσίνα και ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να διακόψουμε τη μετάδοσή μας!Θα επανέλθουμε όταν κι εφόσον αποκατασταθεί η ζημιά!Από τον Παύλο Κορακάρη καλή σας νύχτα!

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.