Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Πολιτκή

TET-A-TETOBO

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ: Η ονομασία που δόθηκε στην επιχείρηση αφοπλισμού, από στρατεύματα του ΝΑΤΟ, των αλβανών ανταρτών της Φυρόμ. Λόγω της χρονικής περιόδου των επιχειρήσεων (Σεπτέμβρης) θα μπορούσε να λέγεται και ΤΡΥΓΟΣ.

Σε πολλές χώρες, ο τρύγος αποτελεί, ως γνωστόν, πεδίο προσέλκυσης νέων ανθρώπων για εθελοντική εργασία. Για αλλαγή από τα συνηθισμένα, δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα προσφέρονταν να "τρυγήσουν", όχι μοσχάτα σταφύλια, αλλά όπλα του ΟυΤσεΚά.

Σύμφωνα λοιπόν με (ανισόπεδα) διασταυρωμένες πληροφορίες, το ΝΑΤΟ συζητεί σοβαρά, μετά την σχετική απροθυμία που έδειξαν για αποστολή στρατού οι χώρες-μέλη του, το ενδεχόμενο να προσκαλέσει εθελοντές πολίτες για συμμετοχή στην ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ. Αναμένεται ότι για πολλούς νέους ο συνδυασμός εθελοντισμού και ρίσκου θα αποδειχθεί απείρως θελκτικότερος από τα ήδη φθίνοντα extreme sports (στα οποία συμμετέχει πλέον ο κάθε πικραμένος).

Ο τρύγος


Για να δοθεί ένα ανθρώπινο ή μάλλον φολκλορικό πρόσωπο στην παραπάνω πρωτοβουλία, έχει προταθεί η παράδοση των όπλων σε κάθε αλβανικό οικισμό της ΠΓΔΜ να γίνεται κατά τη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης (μετά μουσικής) στην κεντρική πλατεία, όπου αγόρια και κορίτσια ντυμένα με τοπικές ενδυμασίες θα εναποθέτουν τα όπλα σε ανθοστόλιστα πανέρια (=συγκομιδή). Το αίτημα της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων, να ρίχνεται -κατά τα πανάρχαια βαλκανικά εορταστικά έθιμα- μια τουφεκιά με κάθε όπλο πριν πέσει στο πανέρι, δεν έγινε δεκτό για προφανείς λόγους ασφάλειας.

Επειδή η επιχείρηση ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ θεωρείται βέβαιο ότι θα έχει μακρά συνέχεια - καθώς οι γείτονες σλάβοι θεωρούν απίθανο να μαζευτούν με τη μία όλα τα όπλα των αλβανών ανταρτών - η λάσπη (η) προτείνει τις εξής ονομασίες για τις επόμενες φάσεις (αντί για τα κλασικά ΙΙ, ΙΙΙ κ.λπ. ή τα κινηματογραφικά τύπου "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ"):

Δεκέμβριος: ΟΙ ΕΛΙΕΣ (Σενάριο: Οι εθελοντές νέοι χτυπάνε με ραβδιά τα σπίτια των αλβανών εξτρεμιστών που δεν έχουν ακόμη παραδώσει τα όπλα τους. Τα όπλα πέφτουν στο απλωμένο δίχτυ κάτω από το μπαλκόνι.)

 

Οι ελιές

Μάρτιος: ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ (Σενάριο: Οι εξτρεμιστές βγαίνουν για οικογενειακό πικνίκ στις εξοχές. Γυρίζοντας "ξεχνάνε" τα όπλα τους, καθώς και τον χαρταετό τους, με δεμένη την καλούμπα σε ένα δέντρο. Ο αετός χρησιμεύει για σημάδι την επομένη, ώστε οι εθελοντές να βρίσκουν ευκολότερα τα όπλα. )!

Τα κούλουμα


Ιούνιος: Ο ΘΕΡΙΣΜΟΣ (Σενάριο: Το ΝΑΤΟ, διαπιστώνοντας ότι οι μέχρι τούδε συγκομιδές απέφεραν πολύ λίγες καλάσνικοφ και πολλά, πάρα πολλά αεροβόλα, πιστόλια φωτοβολίδων, μέχρι και νεροπίστολα, επιχειρεί να κάνει ουσιαστικότερη δουλειά και χοντραίνει το παιχνίδι, στέλοντας διμοιρίες ειδικών δυνάμεων για να κάνουν "ντου" στα αλβανικά κρησφύγετα. Ο ΟυΤσεΚά απαντά με ασύλληπτη σφοδρότητα, "θερίζοντας" τους νατοϊκούς στρατιώτες, και η ονομασία της άσκησης αποδεικνύεται ατυχώς προφητική.

Ο θερισμός


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.