Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Ιστορία

ΚΟΣΜΙΚΑ

Επιφανείς συμπολίτες μας (Σ’ έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω...)
Τα ονόματα είναι σίγουρα γνωστά, αλλά τα πρόσωπα ίσως μας διαφεύγουν. Αναφερόμαστε σ' αυτούς σχεδόν καθημερινά, αλλά τους γνωρίζουμε πραγματικά; Ιδού η απορία...

Η μεγάλη έρευνα της λάσπης: Οι ρεπόρτερ της λάσπης πήραν τους δρόμους με ένα μικρόφωνο στο χέρι και τους αναζήτησαν παντού. Συγκεντρώσαμε για εσάς τα γνωστότερα ονόματα της πόλης μας για να σας θυμίσουμε τη διακριτική παρουσία τους ανάμεσά μας...

 


ΔΑΣΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ 

Καθηγητής... Γεωπόνος (φωτο από το Βοτανικό κήπο) 

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις γλάστρες της αυλής του για να γίνει ο διασημότερος δασολόγος-γεωπόνος της Αττικής (όχι οδού, ούτε σύνταξης, του νομού). Μένει στα δυτικά προάστια και ο μεγάλος του φόβος είναι να μην καεί από εμπρηστές. 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ 

Φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης (Φωτο από μεγάλη διεθνή έκθεση όπου πρωτοστάτησε) 

Έχει γίνει πολύ δημοφιλής τον τελευταίο καιρό καθώς οι αρμοδιότητές του διευρύνονται. Ειδικά με το αεροδρόμιο των Σπάτων και τη βιομηχανική ζώνη στην περιφέρειά του, έχει τραβήξει τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του. Η ανησυχίες του επικεντρώθηκαν τον τελευταίο καιρό στο από που θα περάσει η Αττική οδός (όχι σύνταξη, ούτε νομός). 

ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ 

Επιχειρηματίας θαλασσίου τουρισμού (Φωτό στο πολυτελές σκάφος της που δεν φαίνεται) 

Ξεκίνησε από τη βάρκα του πατέρα της που την έλεγαν Μανταλένα και σήμερα είναι το πρώτο όνομα στις ενοικιάσεις σκαφών. Όσοι ασχολούνται με τη θάλασσα τη γνωρίζουν πολύ καλά. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει υπερβολικό φόρτο εργασίας, αλλά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2400, της υποσχέθηκαν ότι θα αποσυμφορηθεί. 

ΜΑΧΗ ΔΡΑΜΑΛΗ
 

Εθελόντρια στα σώματα του στρατού (Φωτό από την ημέρα της κατάταξης) 

Ο ρόλος της στο στρατό της χώρας μας είναι καθοριστικής σημασίας. Οι Τούρκοι (που είναι αδέρφια μας τελικά) την θυμούνται και την αναφέρουν στα ιστορικά τους κείμενα. Το όνομά της έγινε συνώνυμο με τις σκληρές μάχες όπου συνήθως δεν μένει ούτε ρουθούνι. Φιλοδοξία της να ξαναέρθουν οι λαμπρές εποχές του στρατού τότε που τα παληκάρια δεν πονούσαν.

ΣΟΦΙΑ ΕΤΩΝ 

Καθηγήτρια πανεπιστημίου (Φωτό την ώρα που δίνει οδηγίες-κατευθύνσεις στους υφιστάμενούς της) 

Πολλά χρόνια σπουδών και κυρίως πολύ, μα πολύ, διάβασμα. Η επιτυχία δεν είναι εύκολη υπόθεση και η καριέρα της χτίστηκε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς.
ΦΩΤΕΙΝΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ 

Διαφημίστρια (Φωτό στο γραφείο της κατά τη διάρκεια ενός μήτειν που ήταν μόνη της) 

Κάποτε μονοπωλούσε το ενδιαφέρον των πελατών της. Αργότερα ο συναγωνισμός ήταν πολύ σκληρός με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αλλά κατορθώνει να επιβιώνει ακόμα και σήμερα. Τη δουλειά της τη συναντάμε καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης μας, κυρίως τη νύχτα όπου η παρουσία της κυριολεκτικά "λάμπει". 

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ στη χώρα μας (Φωτό κατά τη διάρκεια συνομιλιών όπου επίσης ήταν μόνη της)

Η παρουσία της στον οργανισμό είναι εντελώς διακοσμητικοί. Μεγάλος της εχθρός οι Αμερικάνοι (σε αυτό το σημείο πρέπει να τους ευχαριστήσουμε) όπου της πάνε πολύ κόντρα. Αν ποτέ όμως αναλάβει, ο κόσμος θα είναι διαφορετικός.

ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΕΟΣ

Ανερχόμενο αστέρι του μάρκετειν (Φωτό κατά τη διάρκεια σκληρών διαπραγματεύσεων με μειονότητες του εξωτερικού)

Οι προιστάμενοί του βασίζονται πολύ σ' αυτόν. Όταν υπηρετούσε τη θητεία του, το ίδιο. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν γι' αυτόν και περιμένουν πολλά.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΩΝΗ

Τραγουδίστρια ποπ (Φωτό κατά τη συγκλονιστική ερμηνεία της σε έντεχνα λαικά άσματα, μάλλον στο Μέγαρο)

Τραγουδίστρια με... αξιώσεις. Όταν τραγουδάει επιδεικνύει τα προσόντα της (τα φωνητικά) και όλοι μένουν άναυδοι. Δοκίμασε την τύχη της στην όπερα, αλλά κατέληξε στο λαικό τραγούδι που είναι πιο απαιτητικό.

ΠΙΤΣΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

Επιχειρηματίας στον τομέα τροφίμων (Φωτό στην αυλή του σπιτιού της όπου μαζεύει μπάμιες)

Ειδικεύεται στα μοντέρνα είδη τροφίμων, κυρίως ξενόφερτα, από την γειτονική Ιταλία. Της αρέσουν τα καυτερά και έχει καταξιωθεί πλέον ως το νούμερο ένα όνομα στην παράδοση κατ' οίκον.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Θεολόγος (Φωτό στη Μητρόπολη, 1ο στασίδι δεξιά όπως μπαίνεις)

Κάθε χρόνο το Πάσχα έρχεται στο προσκήνιο, όπου όλοι τον ψάχνουν και ρωτούν γι' αυτόν. Χρόνια τώρα το όνομά του είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας.Είναι αριστερός ψάλτης από χόμπυ, στον Αγ. Μερκούριο Σεπολίων.

ΑΝΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΔΑ

Διαλογίστρια - Γιόγκι γκουρού (Φωτό εν ώρα εργασίας όπου σκέφτεται τι θα μαγειρέψει το μεσημέρι)

Διάσημη δασκάλα στον τομέα της. Η αγαπημένη της στάση είναι η οκλαδόν. Φιλοδοξεί να ακολουθήσει πολιτική καριέρα όπως η ξαδέρφη της, Ελένη Κούρκουδα που είχε ασχοληθεί με πλανητικά θέματα, κυρίως με τη Σελήνη και κατέληξε βουλευτής διαπλανητικού κόματος.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

Λοχαγός Πεζικού (Φωτό στην πρωινή αναφορά. Όλο το τάγμα προσοχή.)

Με την έκρηξη των έξυπνων όπλων ο ρόλος του στην άμυνα της χώρας περιορίστηκε σημαντικά. Κάνει προσπάθειες όμως να εκσυγχρονιστεί, κυρίως μέσω κέτερειν και καθαριστριών που έχει προσλάβει για να βελτιώσουν την εικόνα του.

ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΗ

Νηπιαγωγός - Φωτομοντέλο (Φωτό από φωτογράφηση, όχι από νηπιαγωγείο, δυστυχώς)

Χαίρεσαι να δουλεύεις με αυτό το κορίτσι. Έτσι λένε όσοι τη γνωρίζουν. Μάλλον φταίει το λαμπρό παρουσιαστικό της. Τα παιδάκια γυρίζουν στο σπίτι ζαλισμένα το μεσημέρι, ενώ οι ευτυχείς μπαμπάδες όλο τη συναντούν για να ρωτήσουν για την πρόοοδο των παιδιών τους στο σχολείο.

ΖΩΗ ΧΑΡΙΣΑΜΕΝΗ

Οικιακά (Φωτό από πρόσφατη περιπέτεια που είχε στην κουζίνα του σπιτιού της)

Το Πάσχα κι εκείνη έχει πολλές δουλειές στο σπίτι γιατί την θυμούνται περισσότερο. Κρυφή της ελπίδα είναι η ζωή μετά θάνατον, γιαυτό τα τελευταία 65 χρόνια κάνει υπομονή περιμένοντας μία θέση στον παράδεισο.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ
 

Δημοσιογράφος (Φωτό από τηλεοπτικό παράθυρο ενώ ανέπτυσσε πολιτισμένα τα επιχειρήματά της)

Διαπρέπει στα ΜΜΕ και γι αυτό την επικαλούνται συνεχώς. Παρόλα αυτά, δεν την αφήνουν να κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει, αλλά αντίθετα όλοι θέλουν να της υπαγορεύουν τη δουλειά της.

ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΤΑΙΗ

Νοσοκόμα - αδελφή (Φωτό την ώρα που συμπαραστέκεται σε μελλοθάνατο στην εντατική) 

Είναι πάντα κοντά στους ασθενείς της οι οποίοι όλως τυχαίως δεν την γλιτώνουν τελικά. Έχει χάσει την οικογένειά της και περιμένει υπομονετικά το δικό της τέλος, αλλά όπως είναι γνωστό, η Ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Εθελοντής - Νοσοκόμος (Φωτό από επιχειρήσεις στην Ονδούρα όπου είχε πάει για άσκηση)

Προσπαθεί να βοηθήσει όσους τον χρειάζονται σε όλο τον κόσμο, αλλά ένας εθελοντής δεν φτάνει. Κάνει πολύ καλά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και περιστοιχίζεται από υπέρβαρες αδελφές νοσοκόμες με σαδιστικές τάσεις και δερμάτινα εσώρουχα κάτω από τη λευκή στολή.

έχουμε και 2ο μέρος...


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.