Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Ιστορία

ΤΟ ΚΑΣΩΝΙΚΟΝ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΝ


Ο Κασωνισμός ή Κασονία είναι μία παγκόσμια μυστική οργάνωση με χαρακτήρα κοινωνικό και φιλοσοφικό. Λέγεται και καφασισμός γιατί μιμήθηκε στη μέθοδο οργάνωσης τα μεσαιωνικά κλειστά σωματεία των τελαροποιών (εξ'ου και τελαρισμός) και καφασοποιών (κασόνι=κουτί, τελάρο, καφάσι). Οι καφασοποιοί αυτοί είχαν οργανωθεί σε ομάδες για την αλληλουποστήριξή τους.

Το σωτήριον έτος 1989 ιδρύθηκε εν Αγία Παρασκευή (προαστίου Αθηνών) η Κασονία Ε.Π.Ε. (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης) and Company (εις την Αγγλικήν εκφέρεται ως Kasoni & Company). Ιδρυτές της εταιρείας αυτής είναι οι τρεις Αρχιδιδάσκαλοι ποιμένες, οι οποίοι για να κρατήσουν τον μυστικό χαρακτήρα της οργάνωσης, δανείστηκαν από τα παλαιά Κασωνικά σωματεία τον συμβολισμό και την ορολογία αυτών. Σε αυτά προστέθηκε ακόμη και η κεντητή ποδίτσα εξ Αραχώβης, καθώς και ο πλάστης με το βαθύ συμβολισμό.

Συντόμως η Κασονία ίδρυσε παραρτήματα σε όλους τους τομείς και τους χώρους του πλανήτη μας και διείσδυσε στην οικονομική και πολιτική ζωή των ανθρώπων. Στον Ελλαδικό χώρο υπάρχουν 1456 Κασωνικές σπηλιές (τόποι συγκέντρωσης των πιστών), ενώ τα μέλη της κυμαίνονται περί τον αριθμό έξι.

Γίνε κι εσύ ένας καλός Αρχιδιδάσκαλος της Κασονίας

Για να γίνει κανείς Αρχιδιδάσκαλος της Κασονίας πρέπει να περάσει από εξήντα δύο χιλιάδες επτακόσιους ογδόντα εννέα βαθμούς. Λίγοι όμως φτάνουν στην κορυφή, πράγμα που κατανοείται πολύ εύκολα, αν υποθέσουμε πως ο υποψήφιος Αρχιδιδάσκαλος από τη μέρα της γέννησής του παίρνει ένα βαθμό κάθε μέρα και πεθαίνει εκατόν πενήντα χρονών, με ένα πρόχειρο πολλαπλασιασμό βγαίνει μόλις πενήντα τέσσερις χιλιάδες επτακόσιους, άντε βάλε και τα δίσεκτα χρόνια και τις εθνικές εορτές, το πολύ πενήντα πέντε χιλιάδες εξήντα οκτώ. Αν όμως ο υποψήφιος τυγχάνει να έχει μπάρμπα (θείο) κάποιον από τους υπάρχοντες Αρχιδιδασκάλους ή τον μεγαλομάρτυρα της Κασονίας Συνούσιον τον Μέγα, πηδάει δύο δύο τους βαθμούς ανά ημέρα, και γύρω στα ενενήντα του χρόνια συγκεντρώνει το επιθυμητό ποσό (βλ. Μαθουσάλας). Το πρόβλημα που τίθεται, όμως εδώ είναι ότι αν ο υποψήφιος την ημέρα που συγκεντρώσει όλους τους βαθμούς δεν πεθάνει, τότε καίγεται και ξαναρχίζει από το -12425,2.

Για να πάρει ένας υποψήφιος Κασώνος εξαιρετικά bonus 300 βαθμών πρέπει:

 • Να φασκελώσει έναν μασώνο
 • Να διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με τον μεγαλομάρτυρα Συνούσιο
 • Να βοηθάει γριούλες να πρερνάνε τον δρόμο και να τις αφήνει στη μέση του δρόμου
 • Να είναι ονομαστός γλύφτης
 • Να έχει μαζοχιστικές τάσεις
 • Να μπορεί να φτιάχνει τελάρα και ναυτικούς κόμπους
 • Να μπορεί να κάνει κανονική και ανάποδη κωλοτούμπα
 • Να ξέρει απ'έξω κι ανακατωτά το Κασωνικό Μανιφέστον και τον εθνικό ύμνο της Αργεντινής (τον δανείζεται ο Κασωνισμός γιατί κάπου αναφέρεται η λέξη kasoni)


Γραμμένο υπό φωτισμένης εμπνεύσεως των τριών Αρχιδιδασκάλων.


ΒΟΣΚΟΣ ΤΣΟΠΑΝΟΣ ΒΟΥΚΩΛΟΣ
Ιωάννης Παναγιώτης Γεώργιος

 

ΚΑΣΩΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Προς χρήσιν των απανταχού της γης, αληθινών Κασώνων

Άρθρον 1

Χαιρετισμός: Φέρομεν την παλάμην, βλέπουσα προς τα κάτω, καθέτως του λαιμού και μετακινούμεν αυτήν οριζοντίως άπαξ. Ο βαθύς συμβολισμός της πράξεως αυτής, έγκειται εν τη φράσει "Θάνατος στους άπιστους". Βεβαίως, όποιος θέλει, δύναται να εννοήσει την παραπλήσια φράση "Μια ωραία πεταλούδα μες τον κήπο μας πετά" ή ακόμη την "Ήρθαν τα Χριστούγεννα τι χαρά μεγάλη, και την φάτνη του Χριστού προσκυνούμε πάλι" ή και την "Στ'άλογα, στ'άλογα Ομέρ Βρυώνη, το Σούλι εχύμηξε και μας πλακώνει".

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή την 7η Δεκεμβρίου 1990.



Άρθρον 2

Επιτρέπεται η προσυλήτισις ανοήτων και γελοίων ατόμων (μαλάκων), απαραιτήτως ευσώμων, τα οποία θα τελούν χρέη μπράβων, καρπαζοεισπρακτόρων και παιδιών για τα θελήματα. Θα ονομάζονται δε, "Δόκιμα Μέλη της Κασονίας" ή αλλιώς "Κρετίνοι".

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή την 7η Δεκεμβρίου 1990.



Άρθρον 3 (και φαρμακερόν)

Οι Αρχιδιδάσκαλοι φέρουν απεριόριστην ισχύν η οποία τους καθιστά ικανούς να διατάξουν τα κάτωθι:

α) Ριζική αλλαγή των κασωνικών νόμων οποτεδήποτε τους κατέβει.

β) Ριζική αναδιάρθρωση των αξιωμάτων του κάθε Κασώνου. Εξαιρούνται όσοι λαδώνουν συστηματικά και επαρκώς τους Αρχιδιδασκάλους.

γ) Δημόσιο ραβδισμό στους αποστάτες, επαναστάτες, ταραξίες, τραμπούκους, λεβιέδες, κυριλέδες, Κούγιες, φλώρους, (προσοχή, όχι Φλωράτους), πορνόγερους, δοσίλογους, ρουφιάνους και γύφτους. Επίσης έχουν την δυνατότητα να διατάξουν οτιδήποτε άλλο θελήσουν.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 17η Δεκεμβρίου 1990.



Άρθρον 4

Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή στην Κασωνική Αδελφότητα στα εξής άτομα: Αρμένηδες, Μασώνοι, Χάρι Κρίσνα, Κομφουκιανιστές, Ούγγροι, οπαδοί του Σαμαέλ Αούν Βεόρ, νταλικέρηδες, ταρίφες, θαυμαστές του Θόδωρα Αγγελόπουλου και του Νίκου Φώσκολου, μάρτυρες του Ιεχωβά (και δούλοι του Θεού του υψίστου), αιρετικοί, βάρβαροι, Σενεγαλέζοι, καθώς και ο Φίλιππας.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 17η Δεκεμβρίου 1990.

Άρθρον 5

Υψίστης δογματικής σημασίας νόμος, στον οποίο έγκειται ολάκερο το βαθύ νόημα της οργάνωσής μας είναι ο εξής: Η αγιοτάτη λέξη Κασονία γράφεται με όμικρον, ενώ η σεβαστή λέξη Κασωνισμός γράφεται με ωμέγα. Επίσης η λέξη Κασώνος γράφεται όπως την βλέπετε, ενώ η λέξη Κασόνα γράφεται όπως το κασόνι, με όμικρον.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 17η Δεκεμβρίου 1990.



Άρθρον 6

Ως ονόματα της οργάνωσής μας ορίζονται τα κάτωθι: Καφασισμός (από το καφάσι), Τελαρισμός (από το τελάρο), Κασωνισμός ή Κασονία (από το κασόνι και όχι από την κασόνα όπως πολοί αιρετικοί πιστεύουν). Ως επίσημη δε ονομασία υιοθετείται η "Κασωνική Εξαδελφότητα", ενώ ως ανεπίσημες οι "Κασωνική Φάρα" και "Κασωνικό Κουμπαριό".

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή την 5η Μαρτίου 1991



Άρθρον 7

Οι απανταχού της γης αληθινοί Κασώνοι προσφωνούνται μεταξύ τους ως εξής:

α) Εξάδερφε Κασώνε...
β) Κουμπάρε...
γ) Πατρίδαααα...
δ) Ρε μαλάκα...
ε) Ρε καρμίρη, πού'ναι το χιλιάρικο που μου χρωστάς...
ζ) (και όχι στ) Με πολλές και ποικίλες άλλες προσφωνήσεις.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή την 5η Μαρτίου 1991



Άρθρον 8

Σύμβολα της ιδιαιτέρως αξιολόγου και ουδαμώς αναξιολόγου ξαδερφότητας ημών είναι τα κάτωθι:

α) Ο ιερός πλάστης, ο οποίος συμβολίζει το πλάσιμο των ψυχών σύμφωνα με τα Κασωνικά ιδεώδη, καθώς και το πλάσιμο της πίτας γιατί όπως λέει και το μεγάλο ρητό "Ο βλάχος άγιος κι αν γενεί, σκατένια δόξα έχει".

β) Η οσία κεντητή ποδίτσα η οποία διαθέτει βαθύτατο και ανεξήγητο συμβολισμό.

γ) Ο γνώμονας και ο διαβήτης καθώς και το μοιρογνωμόνιον και η γομολάστιχα όπισθεν. (Το σύμβολο τούτο έχει αναφερθεί και στην Κασωνική Άδεια αλλά το ξαναγράφουμε για να γίνεται μπούγιο).

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή την 5η Μαρτίου 1991



Άρθρον 9

Εορτάσιμος μήνας της σεβαστής μας Εξαδελφότητας ορίζεται ο Οκτώβριος με αποφράδα, όμως ημέρα την 25η όπου το έτος 1989 επιτεύχθηκε το μέγιστο όριο μαλακίας του "Βαγγελάκη" (καθηγητής Ιστορίας και ονομαστός μαλάκας). Γλεντάμε τον μήνα αυτόν διότι στις μέρες του, σε κάποια στιγμή ανίας, ιδρύθηκε ο πανένδοξος ημών Κασωνισμός.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 15η Μαρτίου 1991





Μετά από δύο σκοτεινά χρόνια απραξίας και αδράνειας επιστρέφουμε δριμύτεροι με νέους νόμους και σε οικονομική συσκευασία



Άρθρον 10

Ανόσια και ρυπαρά σύμβολα τα οποία αποτάσσεται η οσία και άρυπη (μηδαμώς ρυπαρά) εξαδελφότης ημών ορίζονται:

α) Η σατανική πεντάλφα, ανάποδη και μή, σε όλες τις στάσεις με μοναδική εξαίρεση την πλάγια αριστερά, με κλίση 47,3 έως 47,6 μοίρες από της καθέτου.
Η 5Α αποτελείται από τις λέξεις:

 • Αμάν (το επιφώνημα και όχι η Ιορδανική πρωτεύουσα)
 • Αρωγή (διότι ουδεμίαν σχέσιν έχει με την ευδοκίμησιν)
 • Αναμπουμπούλα (διότι κάνει ρίμα με την ανοσία λέξη μπαμπούλα, βλ. παρακάτω)
 • Αρακάς (διότι ουδέποτε μας άρεσε ως φαγητό και μάλιστα με αγκινάρες)
 • Ασχετίλα (διότι η Κασονία ουδεπώποτε υπήρξεν επιρρεπής εις τις ασάφειες που οδηγούν στην ασχετοσύνην και ουχί εις την ασχετίλα. Άλλωστε θυμίζει και ποδαρίλα)

β) Ο αριθμός του Αντινώντα ή θηρίου της Επικαλύψεως του Ιωάννη (κεφ.ιε,2-5) είναι ο 667 (απ'όπου πήραν τον αριθμό 666 και το όνομα του Αντιχρήστου οι ποταποί και ιταμοί Χριστιανοί).

γ) Η λέξη μπαμπούλας, πέραν του ότι αρχίζει από μπα (βλ. παρακάτω), ομοιοκαταληκτεί και με την λέξη Μπακούλας, στου οποίου το φροντιστήριο μηδείς αληθής Κασώνος εφοίτησε.

δ) Οι λέξεις από μπα χαρακτηρίζονται ως αντικασωνικές και όλως αντίθετες με το πνευματικό νόημα της Κασονίας. Βλέπε λέξεις για παράδειγμα: μπαλαούρο, μπάμια, μπασκίνας, μπάστας, μπατσάκι (το εκνευριστικόν), μπαργούμαν, κωκ (το γλυκόν και ουχί ο κώδιξ οδικής κυκλοφορίας)

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 2η Οκτωβρίου 1993



Άρθρον 11

Καθιερούται ως διεθνής ύμνος της Κασονίας από τούδε και στο εξής το άσμα "Ο Ευάγγελος" και επιστρέφεται στην κυβέρνηση της Αργεντινής ο εθνικός της ύμνος που τον είχαμε δανειστεί τόσα χρόνια και δεν είχανε οι άνθρωποι να κάνουν την δουλειά τους (βλ. Κασωνικό Μανιφέστο). Τους ευχαριστούμε δε θερμά για την ευγενή προσφορά τους προς τη λαμπρή μας εξαδελφότητα.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 16η Ιανουαρίου 1996 (δισέκτου)



Άρθρον 12

Καθιερούται ως τρόπος διακρίσεως και αξιολογήσεως των υποψηφίων, οι οποίοι από καταβολής κόσμου έχουν προορισθεί να γίνουν μέλη της εξαδελφότητός μας, η χρήσις ημιμαθειών και άλλων παραπλανητικών έκφράσεων, τις οποίες καλούνται να αναγνωρίσουν εν τη ρύμη του προφητικού λόγου των Αρχιδιδασκάλων ή του απλού λόγου των λοιπών αληθών Κασώνων.
Λαμπρά παραδείγματα τα εξής:

α) Καν'ομελέτα κι έρχεται
β) Τα καμιόνια του Ναβαρόνε
γ) Στη δράση κολάει το σίδερο
δ) Η απόδραση στη Νορμανδία

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 16η Ιανουαρίου 1996



Άρθρον 13

Ο αύξων αριθμός του άρθρου, μας καθιστά υποχρέους όπως διατάξωμεν τα εξής:
Από του νυν και εώς του αιώνος, καταργείται πάσα γνωστή δεισιδαιμονία και θεσμοθετούνται οι κάτωθι:

α) Απαγορεύεται να πιάνεις στα χέρια σου γνώμονα αν γύρω σου σε απόσταση ενός μέτρου δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας διαβήτης (ή ένα μοιρογνωμόνιο βρε αδερφέ! Στη δε χειρίστη των περιπτώσεων, μία γομολάστιχα)

β) Είναι μεγίστη γρουσουζιά, να δεις λυτό μαύρο γάιδαρο καταμεσής της ερήμου (η γνωστή παροιμία "Κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε" απηχεί παλαιάς Κασωνικές αντιλήψεις , κάτι που και η γνωστή παροιμία "Όποιος τσιγκλάει το γάιδαρο ακούει και τις πορδές του" σαφώς μαρτυρεί).

γ) Ακόμη χειρότερη γρουσουζιά είναι να βρίσκεσαι πάνω σε γραμμές τραίνου καθώς το τραίνο πλησιάζει ταχύτατα, γιατί κατά πάσα πιθανότητα θα σε πατήσει.

Η φοβερή παγίδα που καραδοκεί για τους ανυποψίαστους είναι ότι ο αιώνας τελεώνει σε τέσσερα μόλις χρόνια...
Και τι θα γίνει τότε;
Μήπως θα υπάρχει ένα χάσμα;
Όχι, όχι μην ανησυχείς αγαπητέ αναγνώστη. Η Κασονία δίδει και πάλι τη λύση επαναφέροντας τις προηγούμενες γνωστές δεισιδαιμονίες.

Εδημοσιεύθη εν Αγία Παρασκευή τη 16η Ιανουαρίου 1996



Sponsored by:

 


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.