Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Ιστορία

2008; ΟΧΙ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Με αφορμή το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (στα ελληνικά: Μουντιάλ) που συνδιοργανώθηκε από δύο χώρες με μακρά παράδοση αντιπαλότητας (Κορέα και Ιαπωνία), ξαναφούντωσε η γνωστή φιλολογία περί συνδιοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από δύο χώρες που πριν από έξι χρόνια έφτασαν στα πρόθυρα του πολέμου για δύο βραχονησίδες. Την Ελλάδα και την Τουρκία.


το Μουντιάλ

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι αράδες, η συνυποψηφιότητα δεν έχει ακόμη κατατεθεί επίσημα.

Η λάσπη (η) έχει σοβαρές επιφυλάξεις και θα αναλύσει διεξοδικά το γιατί.

Πρώτον: Το Ετυμολογικόν

Η πασοκική λαίλαπα έχει απαξιώσει όλες τις λέξεις που αρχίζουν από "συν". Για παράδειγμα:

  • συνέδριο (για ψύλλου πήδημα)
  • σύντροφοι και συντρόφισσες
  • Συνασπισμός (του πήρε σχεδόν όλους τους ψηφοφόρους)
  • συμπαράσταση, συμπαράταξη και συναντίληψη (με την Κύπρο)


η λαίλαψ

Οταν λοιπόν ακούτε "συνδιοργάνωση", τι περιμένετε;

Και κάτι άλλο: μήπως η συνδιοργάνωση είναι το πρώτο βήμα για ακόμη περισσότερα "συν"... όπως "συνεκμετάλλευση" (του Αιγαίου);

Δεύτερον: Το Συντακτικόν

Με ποια σειρά θα αναφέρονται οι χώρες; Turkey - Greece ή το αντίστροφον; Ξέρετε τι καυγάδες έχουν γίνει στα νυχτερινά κέντρα για τα ονόματα στην ...μαρκίζα;


η μαρκίζα

 

Τρίτον: Το Ιστορικόν

Ας μην είμεθα αφελείς. Οι γείτονες δεν αστειεύονται με τις ημερομηνίες και τις χρονολογίες. Θυμάστε τι πήγε να γίνει με την συναυλία του Ρουβά και του Μπουράκ που θα συνέπιπτε με την επέτειο των ποντιακών διωγμών. Το 2008 συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την επανάσταση των Νεοτούρκων. Θα συμπράξωμεν;

Ισως δεν γνωρίζετε ότι οι τούρκοι είχαν μανιωδώς ζητήσει (και ευτυχώς εμείς αρνηθήκαμε) την συνδιοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου το 1997. Γιατί; Μα διότι ήταν τα 100χρονα από τον ατυχή ελληνοτουρκικό πόλεμο (του 1897 για όσους δεν ξέρουν ούτε ιστορία αλλά ούτε και αριθμητική) όπου οι οθωμανοί μάς είχαν πάρει φαλάγγι φτάνοντας μέχρι τον ...Δομοκό.


celebrate?

 

Και είναι καταφανές ότι το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας (διότι υπάρχει και μεσοπρόθεσμο που θα το αναφέρουμε παρακάτω) είναι να συνδιοργανώσουμε το παγκόσμιο κύπελλο του... 2022, δηλ. στα 100 χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής. Ωιμέ.

Τέταρτον: Το Ποδοσφαιρικόν

Οι τούρκοι τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται σε ποδοσφαιρική υπερδύναμη. Δεν είναι λοιπόν εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο (μια και μέχρι και τον ημιτελικό θα παίζουν όλα τα παιχνίδια τους επί τουρκικού εδάφους, δηλ. με το πλεονέκτημα της "καυτής" έδρας) να φτάσουν στον τελικό του 2008. Ο οποίος θα γίνει στο πανέμορφο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών. Για φανταστείτε λοιπόν τους τούρκους ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ... Τον Hakan Sukur να κάνει τον γύρο του θριάμβου στο ταρτάν του ΟΑΚΑ... Το Γκαζοχώρι να πανηγυρίζει... Κι οι δικοί μας ιθύνοντες να αυτομουτζώνονται διότι επέμεναν να γίνει ο τελικός στην Αθήνα, "και καλά" για μεγαλύτερη δική μας προβολή...


φωτιά στα κόκκινα

Μη μας παρεξηγείτε

Δεν είμεθα εχθροί της ελληνοτουρκικής φιλίας. Το Αιγαίο πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει. Γι'αυτό και, αν πρέπει ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να συνδιοργανώσουμε κάτι, υπάρχουν τόσα άλλα. Προς Θεού, όχι το Ευρωπαϊκό...

Η πρότασή μας

Στις 29 Μαρτίου 2006 θα γίνει ολική έκλειψη ηλίου. Αυτή θα είναι (η πρώτη μετά από 40 χρόνια) ορατή από ελληνικού εδάφους, πλην όμως μόνο από το ...Καστελλόριζο, το οποίο θα είναι το μοναδικό σημείο ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Ευρωπαϊκής Ενωσης απ'όπου θα φαίνεται αυτό το εντυπωσιακό θέαμα.

Αναμένεται λοιπόν συρροή Ευρωπαίων τουριστών αλλά και επιστημόνων στο ακριτικό νησί. Το οποίο είναι τόσο μικρό που δεν αντέχει την κοσμοσυρροή. Κάτι πρέπει να γίνει.

Προτείνουμε λοιπόν να συνδιοργανώσουμε τις εκδηλώσεις θέασης της έκλειψης με τους γείτονες τούρκους. Οχι όμως με ολόκληρη την Τουρκία αλλά με τις δημοτικές αρχές της πόλης Kas, η οποία βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καστελλόριζο.

Μπορούμε να ζητήσουμε, με πρόσχημα την κάλυψη των αναγκών εκείνων των ημερών, την προσωρινή ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ της πόλης Kas στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργήσουμε το ελληνικό Χονγκ-Κονγκ, μια "νησίδα" ελληνισμού μέσα στο έδαφος της Τουρκίας.

Κατ'ευτυχή συγκυρία, η έκλειψη θα συμβεί 4 μέρες μετά την εθνική μας εορτή! Οπότε οι εκδηλώσεις μπορούν κάλλιστα να ξεκινήσουν νωρίτερα, ως δήθεν εορταστικό πενθήμερο, που θα ξεκινήσει με μεγαλοπρεπείς παρελάσεις για την 25η Μαρτίου!!!


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.