Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Κοινωνία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

Η Σημασία της Συμμετοχής

Πρόσφατα στον Τύπο κυκλοφόρησαν ένθετες αιτήσεις παραγγελίας εισιτηρίων για τα αγωνίσματα των προσεχών Ολυμπιακών. Το σύστημα αυτό έχει πολλαπλή χρησιμότητα:

  1. Θα αποφευχθούν οι γνωστοί συνωστισμοί στα γκισέ για το "μαγικό χαρτάκι".
  2. Η Οργανωτική Επιτροπή θα προεισπράξει χρήματα τα οποία στη συνέχεια θα τοκίσει στις διεθνείς χρηματαγορές.
  3. Εμείς οι επίδοξοι θεατές μαθαίνουμε να προνοούμε έγκαιρα (προγραμματίζοντας τι θα κάνουμε σε 15 μήνες), αποκτώντας μια καλή συνήθεια που θα μας βοηθήσει στη ζωή μας γενικότερα.


Πρέπει να είμαστε Προμηθείς
και όχι Επιμηθείς…
(Ορίστε;)

Οι τιμές των εισιτηρίων κρίνονται λογικές. Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Σε ορισμένα αγωνίσματα, όσο φθηνά και να είναι τα εισιτήρια, οι κερκίδες θα είναι ουσιαστικά άδειες. Για αθλήματα όπως η …αντιπτέριση (badminton) και η …μαλακόσφαιρα (softball, κατά Λυριτζή-Οικονόμου), μάλλον θα έπρεπε να πληρώνονται οι θεατές παρά να πληρώνουν. Και η άδεια κερκίδα, πέρα από λογιστικός εφιάλτης, είναι και κακό ίματζ.

Το επιτελείο της κυρίας Αγγελοπούλου όμως έχει τη λύση και γι'αυτό το πρόβλημα!

Δώστε βάση.

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η σχολική χρονιά 2003-2004, όπως διατυμπανίζεται, θα ξεκινήσει νωρίτερα; Η επίσημη εκδοχή είναι ότι θα τελειώσει και νωρίτερα. Ποιος όμως ο λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή μάλιστα που το κανονικό κλείσιμο θα ήταν ούτως ή άλλως πολύ νωρίτερα από την ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών (13 Αυγούστου - παρεμπιπτόντως, θα είναι Παρασκευή και 13 αλλά αυτό θα αναλυθεί προσεχώς).

Η λάσπη (η) αποκαλύπτει τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ της ενωρίτερης έναρξης.

  • Το σχολικό έτος θα Ε-Π-Ι-Μ-Η-Κ-Υ-Ν-Θ-Ε-Ι ! ! !

Στο αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, θα προστεθούν μαθήματα για τα ολυμπιακά αθλήματα.

Σε κάθε τάξη θα διδάσκονται 7 αγωνίσματα, από τα οποία:

  • Τρία ως μαθήματα κορμού (στίβος, κολύμβηση, και το εθνικό άθλημα της άρσης βαρών)
  • Τα άλλα 4 θα ποικίλουν ανά Νομαρχία, έτσι ώστε να κατανεμηθούν δίκαια όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα

Ετσι, στα δημοτικά σχολεία της Φωκίδας μπορεί π.χ. να διδάσκονται γυμναστική, baseball, χόκεϋ και πάλη, στα λύκεια της Λακωνίας ταεκβοντό-ξιφασκία-μπάσκετ-τρίαθλο, και πάει λέγοντας.

Τον Μάρτιο του 2004, πολύ πριν τις κανονικές τους εξετάσεις στα μαθήματα της τάξης τους, τα παιδιά θα δίνουν γραπτές εξετάσεις, στις οποίες θα καλούνται να δείξουν πόσο καλά γνωρίζουν τους κανονισμούς των αθλημάτων, την προϊστορία τους, τους καλύτερους αθλητές και ομάδες, κ.λπ.

Στη συνέχεια, θα συμπληρώνουν μηχανογραφικό δελτίο όπου θα βάζουν με σειρά επιλογής τα αθλήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.

Ανάλογα με τη βαθμολογία τους και τις επιλογές στο μηχανογραφικό τους, στους μαθητές θα κληρώνονται εισιτήρια που θα έχουν προ-αγοραστεί από το Υπουργείο Παιδείας (με ευγενή χορηγία από το γνωστό φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης "Guess Who Lies").

Ετσι είναι βέβαιο ότι στις κερκίδες των σταδίων του 2004 δεν θα βρεθούν μόνο φανατικοί οπαδοί, ούτε χαζοτουρίστες και άσχετοι, ούτε (όπως συνέβαινε παλαιότερα) φαντάροι - ναύτες - σμηνίτες, αλλά συνειδητοποιημένοι ΦΙΛΑΘΛΟΙ γεμάτοι νιάτα και ζωντάνια που θα δώσουν ένα νέο νόημα στην ιστορική φράση του Βαρώνου Ντε Κουμπερτέν:

"ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ"

Ολοι softball!


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.