Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Κοινωνία

Gangland Piraeus Συμμοριτοπόλεμος 2020 μ.Χ.


Free Market: Τα μέλη της "Ελεύθερης Αγοράς" είναι πιστά σε βασικές αρχές του φιλελευθερισμού, όπως το θεώρημα της "αοράτου χειρός" ("οι αγορές λειτουργούν καλύτερα χωρίς κρατική παρέμβαση") και η μεγιστοποίηση του ατομικού οφέλους. Μετά από την αυθόρμητη εξέγερση του 2004 εναντίον των φοροφυγάδων καταστηματαρχών της αγοράς (οι οποίοι απασχολούνται πλέον σε κολλεκτιβιστική τουριστική επιχείρηση στη Φολέγανδρο), οι "Φρη Μάρκετ" άλλαξαν ριζικά τον χαρακτήρα του εμπορίου της περιοχής, αντικαθιστώντας τα παρωχημένα σαλέπια, καφέδες και υφάσματα με άλλα εμπορεύματα, περισσότερο προσαρμοσμένα στους σύγχρονους καιρούς, όπως ηλεκτρονικές κατασκευές, εξαρτήματα virtual reality και - φυσικά - όπλα συμβατικής και μη τεχνολογίας (προμηθεύοντας τις υπόλοιπες συμμορίες με τα απαραίτητα "υλικά"). Αποτελούν την οικονομική ολιγαρχία (ελίτ) του Πειραιά, και η θέση τους ισχυροποιήθηκε μετά την "μερική αποκρατικοποίηση" των εδαφών του Δήμου Πειραιά (το 2016), οπότε και απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση να πληρώνουν ΦΠΑ.

Βαβουλιώτες: Θιασώτες της επιστροφής στα ωραία χρόνια του ρεμπέτικου, του λουλά και του (απαγορευμένου πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση) μουστακιού. Κυκλοφορούν με πανίσχυρα νέας τεχνολογίας ghetto blaster (ραδιοκασετόφωνα) που παίζουν στη διαπασών ρεμπέτικα τραγούδια (με προτίμηση στα "χασικλίδικα"), αλλά δεν χαρακτηρίζονται από άλλου είδους βίαιη συμπεριφορά. Ως αρχηγός τους φέρεται ο (τρεις φορές καταδικασμένος για ηχορύπανση και μονίμως καταζητούμενος από την Europol) Μπάμπης Μητσοβολέας.

Μαύρα Σκυλιά: Ονομάζονται έτσι από την οδό Σκυλίτση, κατά μήκος της οποίας δρουν, και από το χρώμα που έχουν πάρει τα ρούχα και τα πρόσωπά τους από την καθημερινή πολύωρη έκθεση στο καυσαέριο. Κύρια ασχολία τους είναι να προκαλούν μποτιλιάρισμα και να εισβάλλουν στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, αφαιρώντας διάφορα εξαρτήματα αναλόγως της εκάστοτε μόδας, π.χ. τις ζώνες ασφαλείας (απαραίτητες στο "πολεμικό" λουκ, με φυσεκλίκια) ή τα καθρεφτάκια (για τις γυναίκες τους). Αντέδρασαν πεισματικά στην σχεδιαζόμενη εκτροπή της γραμμής του μετρό και την διαπλάτυνση της Σκυλίτση, διότι (1) θα ήταν πιο εκτεθειμένοι στις πανίσχυρες συμμορίες των Καμινίων, και (2) θα γινόταν δυσκολότερο να προκαλέσουν μποτιλιάρισμα σε έναν δρόμο με διπλάσιο πλάτος.

Kanaliens: Ιδιοκτήτες του στόλου των ταχύπλοων σκαφών, βρίσκονται σε συνεχή διαμάχη με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, το οποίο δεν τους αναγνωρίζει τα δικαιώματα ναυσιπλοϊας στην θαλάσσια περιοχή του καναλιού της Ακτής Δηλαβέρη. Αφ'ότου κατέλαβαν το κανάλι την νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής του 2013 (με το σχέδιο "Θεμιστοκλής"), κατάφεραν στον χρόνο ρεκόρ των 6 μηνών να διανοίξουν νέα διώρυγα προς τα ανατολικά, έτσι ώστε να μετατρέψουν τον χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας σε νησί.

Amigos: Πήραν το όνομά τους από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (καμιά συμμορία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έβαζε την λέξη "ειρήνη" στο όνομά της), του οποίου έχουν αναλάβει την διαχείριση. Έχουν επιβάλει την κατάργηση των αγώνων μπάσκετ (ο Ολυμπιακός αναγκάζεται να χρησιμοποιεί πάλι το Παπαστράτειο) και διοργανώνουν κάθε μήνα τουρνουά πολεμικών τεχνών. Μετά την αποκοπή (λόγω κατασκευής της διώρυγας) του χώρου του Σταδίου από το Νέο Φάληρο, οι Amigos έχουν αναλάβει την μεταφορά των αθλητών και θεατών με φουσκωτά από το αεροδρόμιο του Φλοίσβου.

Young Turks: Πρόκειται για μετανάστες από την Θράκη, που ελέγχουν το Μικρολίμανο (το οποίο - "προκλητικά", κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο - αποκαλούν "Τουρκολίμανο") και ασχολούνται με το κυνήγι των γλάρων (ελλείψει αλιείας). Εκκρεμεί κοινή προσφυγή των υπολοίπων 20 συμμοριών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με το αίτημα να αλλάξουν οι "Νεότουρκοι" το όνομά τους σε Young Muslims. Έχουν εκδηλωθεί τάσεις αυτονόμησης από μικρή ομάδα που αυτοαποκαλείται Young Pomaks, και αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο εσωτερικό της συμμορίας

Castelinos: Ζουν σε ημιάγρια κατάσταση στις σπηλιές της Καστέλλας και στη νήσο Σταλίδα. Οι ιδιάζουσες αντιλήψεις τους περί καθαριότητας έχουν ουσιαστικά καταστήσει αδύνατη (εξαιρετικά ανθυγιεινή) την διέλευση πεζών ή εποχουμένων από τους δρόμους της περιοχής.

Πασαπόρτ και Ομάδα Ζ: Ελέγχουν τις δύο περιοχές του παλιού λιμανιού της Ζέας, γνωστές παλιότερα με τα ονόματα Πασαλιμάνι (απ'όπου και το Πασά+Πορτ) και Μαρίνα Ζέας (αρχικό "Ζ"). Επιδίδονται σε αλληλοτορπιλισμούς αλλά και σε ανταγωνισμό για την προσέλκυση των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής.

Rocky Boys: Οι πάλαι ποτέ κυρίαρχοι της Πειραϊκής κινδυνεύουν να πεταχτούν στη θάλασσα, αποκλεισμένοι στο νότιο άκρο της χερσονήσου από τις γειτονικές τους συμμορίες. Ταμπουρωμένοι στα τείχη και τα βράχια, αποτελούν συν τοις άλλοις και στόχο σκοποβολής για τα κανόνια των εκπαιδευτικών σκαφών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, και το μέλλον τους προμηνύεται ακόμη πιο δυσοίωνο.

Καλοί Πολίτες και Διαμάντια του Νείλου: Κατ'ευφημισμόν χαρακτηρισμοί των τρομερών Καλλιπολιτών και περιοίκων του Αγίου Νείλου. Η ασυνήθιστη ρυμοτομία της περιοχής, με τους φιδωτούς δρόμους, τούς βοηθά να αιφνιδιάζουν τους ανύποπτους περαστικούς, ξεφυτρώνοντας από τις τυφλές στροφές. Η περιοχή που ελέγχουν είναι η Μαύρη Τρύπα του Πειραιά: οι λιγοστές πληροφορίες γιά την δράση και τις σχέσεις των δύο συμμοριών (κανείς δεν ξέρει τα ακριβή σύνορα των "ζωνών" τους) προέρχονται από δύο τολμηρούς αρχαιολόγους που χάθηκαν εξερευνώντας τις πανάρχαιες κατακόμβες του Πειραιά και βγήκαν στην επιφάνεια μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα απ'ό,τι είχαν υπολογίσει.

Χατζηκυριλέδες: Κυκλοφορούν πάντα κομψοντυμένοι, πάντα χαμογελαστοί, και πάντα με τα ιδιωτικά τους ελικόπτερα, με τα οποία τους αρέσει να πηγαίνουν για πικνίκ (συνήθως ζευγάρι ή δύο ζευγάρια) στις ταράτσες πολυκατοικιών. Απεχθάνονται τα χαμηλά και αμφίβολης αντοχής νεοκλασικά, και λατρεύουν τον (ακόμα ημιτελή) Πύργο του Πειραιά, τον οποίο έχουν διεκδικήσει, χωρίς επιτυχία, σε 42 αερομαχίες από το 2005 και έπειτα.

Pigadniks: Πολεμοχαρείς σέρβοι, θαυμαστές των chetnik, που ξεκίνησαν ως μέλη του Συνδέσμου Φίλων Ολυμπιακού της περιοχής Πηγάδα, όταν ο μεγάλος μπασκετμπολίστας Βλάντε Ντίβατς μεταγράφηκε (το 1997) από τους Λέικερς στον Ολυμπιακό. Με την ραγδαία αλλαγή του κοινωνικού κλίματος και την υποβάθμιση του πρωταθλήματος μπάσκετ (προς όφελος των παντοδαπών πολεμικών τεχνών), επιδόθηκαν στον αμυντικό εξοπλισμό της περιοχής τους. Οι οβίδες τους προξένησαν σοβαρές ζημιές σε όλα ανεξαιρέτως τα κροατικά και βοσνιακά εμπορικά πλοία που επιχείρησαν να πλησιάσουν τον Πειραιά.

Tricky Bitches: Συμμορία με μέλη αποκλειστικά γυναίκες, με δράση κατά μήκος του Tricky Harry Boulevard (πρώην Χαριλάου Τρικούπη). Ξεκινούν κάθε μέρα τους με συγκέντρωση την αυγή στο Αρχαίο Θέατρο και παράσταση της Λυσιστράτης. Ηγέτις τους η πρώην πρόεδρος του Κόμματος Ελληνίδων Σοπράνο (αξιωματική αντιπολίτευση την περίοδο 2001-2004)

Νικολόπαιδα: Αρχικά γνωστοί ως Αη-Νικολαόπαιδα, το νέο τους όνομα είναι πιο εύκολο στην προφορά και, κατά πολλούς, πιο κοντά στην πραγματικότητα. Πρώην παιδιά του κατηχητικού και νυν οπαδοί του death metal και του αντίστοιχου τρόπου σκέψης και ζωής.

Rumba Kids: Αναβιωτές της παλιάς παράδοσης της Τρούμπας (που μετονομάστηκε σε Ρούμπα κατ'εφαρμογή της Ευρωπαϊκής "ντιρεκτίβας" 2014/321 "Περί Επεμβάσεων Αισθητικής Αναβαθμίσεως"), οι προοπτικές τους όμως είναι αβέβαιες, μετά την δήλωση του υπέργηρου Θόδωρου Αγγελόπουλου ότι ενδιαφέρεται να εγκατασταθεί στην περιοχή με σκοπό να γυρίσει τα "Κόκκινα Φανάρια Νο. 2".

Σκυλόψαρα και CityPunk: Ειδικότης τους, ο νεραντζοπόλεμος (παλιό έθιμο των '80s, την ημέρα των Θεοφανείων, μεταξύ δύο μεγαλοσυμμοριών της τότε εποχής). Χάρη σε δικές τους πιέσεις φυτεύθηκαν πάνω από 3500 νεραντζιές στο κέντρο της πόλης.

Βιομάζα: Φοιτητές της παλιάς Βιομηχανικής Σχολής (και νυν Πανεπιστημίου Πειραιώς) που συνεχίζουν για 15η σαιζόν, "με τεράστια επιτυχία", την κατάληψη της σχολής. Το αίτημα της απομάκρυνσης έξι αυταρχικών καθηγητών βρίσκει σιγά σιγά τον δρόμο της δικαίωσης, καθώς τέσσερις απ'αυτούς έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και άλλος ένας έχει πεθάνει. Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς ο εναπομείνας ακαδημαϊκός, ηλικίας μόλις 59 ετών, παρουσιάζει αυξητικές τάσεις στο σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια.

Προφήτες: Εγκατεστημένοι στο ψηλότερο σημείο της πόλης, είναι πρώην συνοδοιπόροι των Νικολόπαιδων, αλλά διαφώνησαν λόγω της προτίμησής τους στο "αθώο" White Metal και του γενικότερου ηθικού προσανατολισμού τους. Οι επαφές τους με τις άλλες συμμορίες περιορίζονται σε περιστασιακούς αγώνες σκάκι και πινγκ-πονγκ.

Ουδέτερες ζώνες: Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων Το Δημαρχείο (ελεγχόμενο από κυανοχίτωνες της Δημοτικής Αστυνομίας) Τα Νοσοκομεία και οι περισσότερες Εκκλησίες Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (Μέγαρον Κατσιφάρα) Η Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι (γνωστή και ως Alexanderplatz) Ο Δουράμπεης, η Πασαρέλα, το Στάδιο Καραϊσκάκη, και η Λέσχη του Ολυμπιακού (θεσμοί)

Ενότητα: Υπάρχει μόνο στους αγώνες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και -προπαντός- στους πολέμους με τις φοβερές και τρομερές συμμορίες των Καμινίων.


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.