Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Κοινωνία

ΜΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΕΩΣ (Μ.Α.Π.Α.)

Σε μέρες χαλεπές κι επικίνδυνες, όταν η εγκληματικότητα έχει πάρει πια πελώριες διαστάσεις, όταν η πολιτεία αδυνατεί να προστατεύσει τον πολίτη, τότε είναι ώρα για την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο κινείται και η περίφημη Μ.Α.Π.Α. (Μονιστική Αμυντική Πρωτοβουλία Άστεως ). Πρόκειται για μια άκρως αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης των απανταχού κακοποιών, φορείς της οποίας μπορεί να είναι οι ίδιοι οι ένοικοι των χιλιάδων διαμερισμάτων των μεγάλων πόλεων. Η μέθοδος αυτή, σημειωθήτω, ότι εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στη χώρα των Σφακίων, της Άνδρου, στη γη του Πυρός, της Επαγγελίας, στη Ντίσνευλαντ, καθώς και στη χώρα της Αλίκης.

Ως πυρήνας και κέντρο των επιχειρήσεων της Μ. Α. Π. Α. ς, λαμβάνεται η εκάστοτε πολυκατοικία ανεξαρτήτου χρώματος, ορόφων, ηλικίας, ή προσανατολισμού.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα πώς ακριβώς λειτουργεί η Μ. Α. Π. Α. :

diaxeir.jpg (16165 bytes)

Ο νέος διαχειριστής της πολυκατοικίας ενώ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Η πολυκατοικία μετατρέπεται σε στρατιωτική μονάδα εκ των ενόντων. Σ’αυτό, μπορούν να συνδράμουν άπειρά τινα αντικείμενα, καθώς και η φαντασία.

Έτσι, χρέη διοικητού αναλαμβάνει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας, ο οποίος κατά την ενιαύσια θητεία του επωμίζεται αρκετές επιπρόσθετες ευθύνες, όπως θα δούμε, χαίρει όμως κι αρκετών απαλλαγών: π.χ. απαλάσσεται από την πληρωμή των κοινοχρήστων, μπορεί να καταργεί το ωράριο κοινής ησυχίας,όποτε του καπνίσει, κ.ά.

Για τη μετατροπή λοιπόν μιας πολυκατοικίας σε μονάδα απαιτούνται:

αλλαγή της κλειδαριάς της εξωτερικής πόρτας, ώστε να ανοίγει μόνο από τα θυροτηλέφωνα !

αγορά σεβαστής ποσότητας κουβάδων, φτυαριών,σκουπών,λιπάσματος,καθώς και απορρυπαντικών σε πλαστική συσκευασία,για την αντιμετώπιση του εχθρού.

μετατροπή μιας αποθήκης (καλύτερα ευρισκομένης στο υπόγειο) σε οπλοστάσιο της πολυκατοικίας – τάγματος, όπου θα στιβάξουμε τα προαναφερθέντα προϊόντα.

λεπτομερής καταγραφή των διαμενόντων σε κάθε διαμέρισμα, ώστε να είναι απολύτως σαφές ανά πάσα στιγμή το έμψυχο δυναμικό της πολυκατοικίας.

ως εκ τούτου, κάθε ένοικος υποχρεούται να ενημερώνει τον διαχειριστή – διοικητή της πολυκατοικίας, για την πέραν των τριών ημερών απουσία αυτού ή της οικογενείας του, αλλιώς κηρύσσεται ΑΑ.

 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με αυτήν, δεν υπονοείται βεβαίως η συμμετοχή του Πάπα (εκτός και αφήσει το Βατικανό και εγκατασταθεί στην πολυκατοικίας σας), αλλά η ισότιμη συμμετοχή στη Μ.Α.Π.Α. όλων των άνω των 6 ετών ενοίκων. Κανονικώς εξαιρούνται μόνο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι διατελέσαντες Πρόεδροι Δημοκρατίας, του κ. Σαρτζετάκη εξαιρουμένου, καθώς και οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδας.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ - ΕΜΒΛΗΜΑ

emblima.jpg (18198 bytes)

Το έμβλημα μιας τυπικής πολυκατοικίας

Μετά την γενική συνέλευση της πολυκατοικίας, ο διαχειριστής χρίεται αυτομάτως πρώτος διοικητής αυτής, με ενισχυμένα καθήκοντα, τα οποία καθορίζονται επακριβώς από το καταστατικό, που εφεξής αποτελεί Νόμο της πολυκατοικίας!Ακολουθεί ο όρκος πίστης σε αυτόν και η υπόσχεση όλων των εγγεγραμμένων ενοίκων όπως σεβαστούν τον Νόμο, ο οποίος μπορεί και να προσφωνείται «Τωρά».

Τέλος άμα τη εκλογή του ο διοικητής οφείλει να επιλέξει το έμβλημα της πολυκατοικίας – μονάδας, που θα τοποθετηθεί πάνω απ’την είσοδο της πολυκατοικίας, ώστε να αποτελεί το σημείο ενότητας των ενοίκων, αλλά και να τους εμψυχώνει.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ-ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

Στις 7 π. μ ανεβάζει τη σημαία – έμβλημα και ειδοποιεί μέσω του θυρωρείου τους εκάστοτε υπεύθυνους καθαριότητας .

Επιβλέπει των αγγαρειών και σημειώνει στο μπλοκ τις τυχόν παρατηρήσεις του.

Στις 2:30, αναρτά στον πίνακα ανακοινώσεων τα ονόματα των εξωτερικών σκοπών, των ισόγειων ανελκυστηριοφυλάκων, καθώς και των οροφοφυλάκων. Η διάρκεια κάθε βάρδιας ορίζεται απ’το εκάστοτε καταστατικό.

Στις 11 μ. μ παραδίδει στα πρώτα νούμερα τα συνθηματικά, τα οποία παραμένουν άκρως απόρρητα μέχρι την επομένη ενδεκάτη το βράδυ. Σημειωθήτω, ότι από αυτή την ώρα, όποιος επιθυμεί να εξέλθει της πολυκατοικίας οφείλει να πληροφορηθεί τα συνθηματικά από τους σκοπούς, ώστε να δυνηθεί να επιστρέψει εντός αυτής, άλλως θα πρέπει να τα μάθει καταχρηστικώς και κατ’οικονομίαν, τηλεφωνικώς από κάποιον οικείο σ’αυτόν. Επιστρέφοντας όμως κι αφού ο σκοπός (ο οποίος δε φέρει καμία ευθύνη) διαπιστώσει την παρατυπία, οφείλει να τον στείλει στον τάκο!!(Σημ. αναφερόμενο)

Πραγματοποιεί όποτε του καπνίσει, αναφορά πολυκατοικίας. , εφόδους, συναγερμούς, ασκήσεις ετοιμότητας, γόπειν κά.

Διαχειρίζεται τα οικονομικά της πολυκατοικίας κατά το δοκούν.

Χορηγεί άδειες στους ενοίκους.

Επιβάλλει ποινές βάσει του καταστατικού.

Δέχεται χρηματισμό εκτός καταστατικού.

Οφείλει κατά την ενιαύσια θητεία του να πάρει μόνο δύο δεκαπενθήμερες άδειες, αφού προηγουμένως αφήσει αντικαταστάτη του.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ-ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

Καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας του απαλλάσεται της πληρωμής των κοινοχρήστων.

Παραβιάζει όποτε θέλει το ωράριο κοινής ησυχίας.

Μόνο αυτός μπορεί να έχει αλιγάτορα στο διαμέρισμά του, τον οποίο όμως οφείλει να απομακρύνει μετά το τέλος της θητείας του, εκτός και τον παραδώσει στον επόμενο διοικητή,πράγμα που δεν συνιστάται.

Μπορεί να επιβάλλει βάσει του Νόμου διάφορες αλλαγές είτε στον εσωτερικό χώρο της π. , είτε στο πολεμικό υλικό, καθώς επίσης και στην εξωτερική εμφάνιση των έως 35 χρόνων καλλίγραμμων γυναικών (φύσει ή θέσει). Απαγορεύεται ωστόσο ρητά η οποιαδήποτε αναθεώρηση του Νόμου καθ’εαυτού.

 

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΝΟΙΚΩΝ

skopia.jpg (29561 bytes)

Περίπολος στον κήπο, τον ακάλυπτο και το γκαράζ

Οφείλουν να πειθαρχούν στις υποδείξεις του διαχειριστού και να συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Νόμου.

Πρέπει να γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα …όπλα της πολυκατοικίας, γι’αυτό και είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στις κατά καιρούς ασκήσεις ακριβείας.

Πρέπει να κρατούν μυστικά τα συνθηματικά, ώστε να μη μπορεί κανείς να εισέλθει της πολυκατοικίας, παρά μόνο οι πολύ οικείοι (εξαιρείται ο κ. Σαρτζετάκης) και μόνο έως τις 11 μ. μ (Από τις 11 μ. μ απαιτείται η ταυτόχρονη παρουσία στην είσοδο του σχετικού ενοίκου,αρκεί να μην είναι ο προαναφερθείς τέως πρόεδρος Δημοκρατίας).

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝΟΙΚΩΝ

Έχουν το δικαίωμα ν’ανατρέπουν τον διοικητή, όταν αυτός φέρεται φασιστικά ή μαρξιστικά ή όταν δεν αναγνωρίζει τα βύσματα. Απαιτείται όμως το 99% των εγγεγραμμένων.

Μπορούν να εξαγοράζουν (έως τρεις φορές το χρόνο) τα νούμερα της σκοπιάς με επιβάρυνση των κοινοχρήστων, αλλά και το αντίστροφο!

Έχουν δικαίωμα φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων, τα οποία όμως τίθενται στην υπηρεσία της Μ.Α.Π.Α.ς

 

ΚΥΝΟΧΡΗΣΤΑ

grimmy2.jpg (10630 bytes)

Κανένα πρόβλημα για τους τετράποδους φίλους μας.

Πρόκειται για τους χώρους εκείνους, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εξάσκηση ή την ψυχαγωγία των σκύλων. Τέτοιοι μπορεί να είναι οι ακάλυπτοι, η ταράτσα, ακόμη και το πλυσταριό. Εξυπακούεται ότι σε αυτούς, δεν επιτρέπεται η είσοδος σε γάτες, ούτε ασφαλώς στον αλιγάτορα του διαχειριστού. Επιτρέπεται, αντιθέτως, σε καναρίνια (μαζί με το κλουβί )καθώς και στον κ. Σαρτζετάκη (χωρίς τους μπράβους καλώς ήλθατε)!

ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Σε αυτήν συναριθμούνται τα αυτοκίνητα, τα κινητά τηλέφωνα, καθώς και τα φορητά ραδιοκασετόφωνα, που επίσης τίθενται στην υπηρεσία της Μ.Α.Π.Α.ς

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ask2.jpg (17781 bytes)

Σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν γειτονικές πολυκατοικίες, μεταξύ των οποίων δημιουργούνται σχέσεις αλληλεγγύης. Αυτές μπορεί να καλύπτουν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, ή ακόμα και ευρύτερες περιοχές.
Επίσης μπορούν και να ανακηρυχτούν αδελφές πολυκατοικίες δύο της Ελλάδας και του εξωτερικού, προϋποτιθεμένων των εκατέρωθεν επισκέψεων των ενοίκων των δύο πολυκατοικιών.

askisi.jpg (20106 bytes)

Αυτός λοιπόν είναι ο τρόπος, που βρήκαν οι κάτοικοι των σύγχρονων πόλεων να αμυνθούν απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη βία, στο κατώφλι του 2000. Ζήτω η Μ.Α.Π.Α. !!!


CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.