Τέχνες
Οικονομία
Τεχνολογία
Εκπαίδευση
Διασκέδαση
Πολιτική
Υγεία
Γεγονότα
Ανάπτυξη
Κοινωνία
Ταξίδια
Οικολογία
Ιστορία
Μόδα
Εκτύπωση

Λασποσπιτοσελίδα Γεγονότα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ:
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.;

Δημοσκόπηση της Gallup για λογαριασμό των CNN και USA Today, λίγες μέρες μετά από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Ν.Υ., έδειξε ότι ένας στους δύο Αμερικανούς (49%) είναι υπέρ της θεσμοθέτησης ειδικών ταυτοτήτων για τους αραβικής καταγωγής πολίτες των ΗΠΑ. 

Η είδηση αναμεταδόθηκε και από τα ελληνικά ΜΜΕ και συνεπώς περιήλθε σε γνώση και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Μερικές ημέρες αργότερα, αποτέλεσε το κύριο αντικείμενο συζήτησης σε μυστική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. 

Παρότι δεν κρατήθηκαν πρακτικά, η λάσπη (η) γνωρίζει ότι βασικό συμπέρασμα της Συνόδου ήταν η ανάγκη αναθεώρησης της επίσημης στάσης της Ιεραρχίας απέναντι στην τρομοκρατική επίθεση. 

Ενώ λοιπόν η πρώτη δημόσια αντίδραση του Αρχιεπισκόπου υπήρξε - κατά πολλούς - υπαινικτική ότι οι ίδιες οι ΗΠΑ κατά κάποιον τρόπο "φταίνε" για το χτύπημα, λόγω της "αλαζονείας της υπερδυνάμεως", η μετέπειτα στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε σαφώς ηπιότερη. 

Ο κ. Χριστόδουλος, όπως αναφέρουν οι πηγές μας, ήρθε σε επαφή με υπηρεσιακούς παράγοντες του Λευκού Οίκου και, αφού τους παρέθεσε στοιχεία και επιχειρήματα για την υπόθεση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες στην Ελλάδα, τους γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ανακινήσει το ζήτημα σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο, ζητώντας την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης. "Οι καιροί", φέρεται να είπε, "είναι ώριμοι". 

Το εάν θα δημοσιοποιηθεί η νέα πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου θα εξαρτηθεί από πλειάδα παραγόντων, και πρωτίστως από την αναμενόμενη απήχηση αυτής. Ανεξάρτητα από την διάθεση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε ένα "σκληρό" και αμφιλεγόμενο μέτρο όπως αυτό των ταυτοτήτων, και μόνο η συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης σε διεθνές επίπεδο θα χρησίμευε στον Αρχιεπίσκοπο ώστε να αποδείξει ότι:

  • Δεν είναι ένας γραφικός περιθωριακός ιεράρχης αλλά αυτά που λέει ακούγονται και λαμβάνονται σοβαρά υπόψη
  • Η Ελλάς είναι πρωτοπόρος και όχι ουραγός στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας

Πηγές προσκείμενες στο Στέητ Ντηπάρτμεντ εξέφρασαν αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του μέτρου των ταυτοτήτων, καθώς η πρόταση του Αρχιεπισκόπου αναφέρεται (και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς) στην προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα. Οπως χαρακτηριστικά τόνισαν, ο μουσουλμάνος (και μάλιστα ο επίδοξος τρομοκράτης) που θέλει να αποκρύψει το θρήσκευμά του, πολύ απλά: θα αποφύγει να το δηλώσει. 

Ομως, αντέτειναν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, η δυσκολία αυτή παρακάμπτεται, εάν οι υπάλληλοι της Αρχής Εκδόσεως Ταυτοτήτων (ID Issuance Authority, γνωστή και ως "Αρχή IDIA") έχουν την εξουσιοδότηση να συνάγουν το θρήσκευμα του αιτούντος και να το καταχωρούν στην ένδειξη "Εικαζόμενο Θρήσκευμα" (Assumed Religion). Αυτή η εξουσιοδότηση, επεσήμαναν, μπορεί να παρασχεθεί στην "Αρχή IDIA" με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υπογράφεται κατευθείαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ χωρίς να απαιτείται επικύρωση από την Γερουσία. 

Κατόπιν τούτου, αξιωματούχοι του Τετραγώνου ανέλαβαν να συντάξουν εγχειρίδιο με οδηγίες προς τους υπαλλήλους της "Αρχή IDIA" για την ορθή συμπλήρωση του Εικαζόμενου Θρησκεύματος στις νέες ταυτότητες, σε περίπτωση που εφαρμοσθεί το μέτρο στις ΗΠΑ. Μέρος των οδηγιών είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο θα καλείται να απαντήσει ο αιτών, ώστε να συναχθεί συμπέρασμα για το θρήσκευμά του. 

Η λάσπη (η) εξασφάλισε αντίγραφο του προσχεδίου του ερωτηματολογίου, το οποίο και δημοσιεύει κατ'αποκλειστικότητα, στην ελληνική του απόδοση από τσαχπίνα μεταφράστρια. 


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ

1 Τι κάνετε πέντε φορές την ημέρα, κάθε μέρα, κοιτάζοντας προς την ανατολή;  A) Κατούρημα (εκτός αν φυσάει λεβάντες)
Β) Σεξ (κι άλλες τόσες προς την δύση)
Γ) Προσευχή
2 Πώς θα ονομάζατε έναν άνδρα με τρεις συζύγους;  A) Τρίγαμο
Β) Τρισάθλιο
Γ) Συζυγοκτόνο (η τέταρτη, πού είναι;)
3 Το καλύτερο πιλάφι είναι... A) ...το σπυρωτό
Β) ...με γιαούρτι στραγγισμένο
Γ) ...στον παράδεισο
4 Ο καλός χριστιανός είναι...

A) ...ο εγκρατής χριστιανός
Β) ...ο αμφισβητίας χριστιανός
Γ) ...ο νεκρός χριστιανός
5 Σε ποια θέση προτιμάτε να ταξιδεύετε στα αεροπορικά σας ταξίδια;  A) Business class
Β) Οικονομική
Γ) Στο πιλοτήριο

ΟΔΗΓΙΑ: Εάν τουλάχιστον τρεις από τις απαντήσεις είναι Γ), συμπληρώνεται "Μωαμεθανός" στην ένδειξη Εικαζόμενου Θρησκεύματος. Ειδικότερα, εάν απαντηθεί Γ) στις ερωτήσεις 4 και 5, ειδοποιείται το FBI.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΤΕΧΝΕΣ : ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ!!!
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ : ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΥΓΕΙΑ : ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ : ΠΑΡΑΜΥΘΙ Το γουρούνι και τα τρία λυκάκια

ΤΑΞΙΔΙΑ : ΣΤΟ ΠΑΡΑ-ΤΡΙΧΑ ΓΛΙΤΩΣΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ : ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.;

CreditsAdvertising - Λασποφιλία - Γράμματα Αναγνωστών

Copyright ©Λάσπη(η) 1995-2002 Laspi(h) - All rights reserved.